Nyheder23. januar 2015

Sammenlignede dronning med diktator: Nu raser danskerne

Radikal Ungdom endt i modvind
Af af
Det er dette billede, der har fået flere danskere op i det røde felt
Det er dette billede, der har fået flere danskere op i det røde felt
 Foto: FacebookMange danskere er havnet i det røde felt, efter at Radikal Ungdom (RU) fredag eftermiddag postede et billedeFacebook.

Billedet viser dronningen ved siden af Nordkoreas diktator Kim Jung-un. Begge har højre hånd hævet, mens teksten lyder: "Hvad er ligheden mellem Dronning Margrethe og Kim Jung-un? … De er begge født til magten".

Og dét har fået flere danskere til at sende en lodret sviner i retning mod ungdomspartiet. Mange har således valgt at kritisere ungdomspartiet i kommentarfeltet til billedet.

- Hold kæft hvor er radikal ungdom respektløse! Den ene er diktator og skyld i massedød, den anden er statsoverhoved i et demokrati hvor et flertal af befolkningen af egen fri vilje har stemt for en grundlov der bestemmer at vores dronning er vores statsoverhoved. Et eksempel på, hvor lavt radikale unge flyver i deres hoveder. Føj!, skriver Frank Stjerne.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Sammenligner dronningen med diktator

- Seriøst - Hvad er det for et billede og en sammenligning? ... Seriøst. Hvad tænker I på? I sammenligner en diktator med Dronningen. Uanset om man er for eller imod Kongehuset og Monarkiet, så er det for lavt, så er det for tarveligt. Det siger intet om styreformen og hvis I tror I er sjove - sig det til de mindst to millioner, der er døde af sult i DPRK. Vi har INDSKRÆNKET monarki i Danmark, DPRK er en et-partistat... Der er menneskerettigheder i Danmark - det er der ikke i DPRK ... Og meget meget mere. Og kom ikke og sig "Det er det principielle i det..." Træk billedet tilbage og beklag!, skriver Peter Kim Laustsen, der bakkes op af Mads Vestergaard Jensen:

- "Hvad er ligheden mellem Kim Jong-un og den gennemsnitlige RU'er? De er begge født til en velstand, som er de færreste forundt."
Drop nu det pjat. Vi er alle født ind i forskellige sammenhænge. Pointen er, at vi skal bedømmes på, hvordan vi forvalter det, der er os betroet. Og her findes der vel dårligt større modsætninger end Dronning Margrethe og Kim Jong-un, skriver Mads Vestergaard Jensen.

- Det var dog den mest platte kampagne. Selv DF synker sjældent så langt, lyder kritikken fra John Ketelsen.

De Konservatives ungdomsparti, Konservativ Ungdom I København, er bestemt heller ikke positive stemt over for RUs opsigtsvækkende billede:

- I radikale taler ofte om "tonen i debatten", men når debatten handler om vores elskede kongehus får piben en anden lyd. Stram op, jeres debatniveau er pinlig, skriver Konservativ Ungdom I København som kommentar på Facebook.

Sponsoreret indhold