Nyheder15. februar 2019

Danskere rørt: Samler penge ind til landmanden Ole

Flere danskere ønsker at støtte landmanden Ole Jensen, der i går aftes stod frem og fortalte sin historie i ”Når arven splitter os”
https://imgix.seoghoer.dk/ole_jensen.jpg
 (Foto: TV 2)

Flere danskere sad tilbage med en klump i halsen – og en vilje til og ønske om at gøre noget – efter de så Ole Jensen i ”Når arven splitter os” torsdag aften.

Her fortalte den snart 71-årige landmand, hvordan han havde mistet hele sit livsværk – sine gårde og sine mange køer – som følge af en skilsmisse.

Årsagen var en ægtepagt, som Ole fik lavet for 10 år siden, da han lå dødssyg af kræft. Ægtepagten skulle sikre hans kone og søn efter hans død.

Ole overlevede sin kræftsygdom, men mistede alt. I august 2017 annoncerede hans kone, at hun ville skilles – og ved samme lejlighed præsenterede hun ham for ægtepagten, der fratog ham hele hans livsværk: Alle hans gårde og hans store kvægbesætning.

I går forsøgte han så at genvinde noget af sit livsværk i TV 2-programmet ”Når arven splitter os”, men uden held.

Hans historie har hørt mange danskere, og nu er flere gået sammen for at hjælpe den aldrende landmand.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ole_jensen1.jpg
 (Foto: Tv 2)

Mange danskere ønsker at hjælpe og støtte Ole, der har mistet alt i en skilsmisse. Foto: TV 2

En Facebook-gruppe blev torsdag aften oprettet, kort efter programmet var blevet sendt.

Gruppen ”STØT 70-årige landmand Ole Jensen fra Brædstrup” har allerede over 300 medlemmer, der ønsker at hjælpe den økonomisk trængte landmand med både penge og gaver.

Gruppen er lige nu i gang med at få godkendt indsamlingen, så pengene kan blive overdraget på lovlig vis til Ole. Desuden er flere i gang med at tilbyde andet til den trængte landmand; blandt andet møbler og hundemad til hans to hunde, som er det eneste – foruden en bil – som han ejer.

Du kan finde gruppen, der støtter Ole, her.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/update.jpg

Ole er meget berørt over danskerne, skriver personen bag indsamlingen på Facebook. Foto: Facebook

Også flere af SE og HØRs læsere støtter Ole og sender ham varme tanker i kølvandet på historien. Flere har således udtrykt deres harme over, at Oles ekskone og søn ønsker at ødelægge hans livsværk – landbruget – som han har brugt årevis på at bygge op.

https://imgix.seoghoer.dk/kommentarer.jpg

I marts sidste år blev han sat ud af sin gård af fogeden. En gård, hvor han havde boet og arbejdet i 45 år, og som han havde overtaget fra sine forældre.

Ole fortæller, at han stadig ikke har fået lov til at hente sine ting i sit tidligere hjem – end ikke hovedpuden, sine uundværlige migrænepiller eller sine personlige papirer.

- Jeg er rystet over, at der endnu ikke har fundet en bodeling sted, så jeg i det mindste kan få mine personlige ejendele. Sagen bliver hele tiden trukket i langdrag af min ekskone og hendes advokat, siger den snart 71-årige Ole Jensen til TV 2.

Der er dog også lyspunkter at spore, siden TV-holdet forlod ham.

I slutningen af januar fik han bevilget fri proces til at føre en sag om særejekompensation, som måske kan sikre ham en del – langt fra alt dog – af den formue, han blev frataget i ægtepagten.

- Jeg er meget glad for, at jeg har fået fri proces. For det eneste rigtige er jo at få sagen for en dommer, så det kan blive afgjort af det danske retssystem. Sådan er det jo heldigvis i et demokratisk land, siger Ole Jensen til TV 2.

Til slut i programmet blev Ole igen kastet ud i uvished, da hans nære venner, Lis Hansen og Torben Hansen, valgte at opsige deres bolig efter ti år, fordi de følte sig chikaneret af Oles ekskone og søn. Her havde Ole ellers fået lov til at bo midt i alt kaosset.

Ole frygtede, at han skulle overvintre i en kold campingvogn med sine to hunde. Heldigvis fandt han et landsted cirka syv kilometer fra sit tidligere hjem, hvor han nu bor til leje, mens han venter på, at sagen bliver afgjort.

Sponsoreret indhold