Nyheder 4. oktober 2015

Psykiater: Saga Norén er besat af at provokere

Hovedpersonen i ”Broen III” er dygtig til sit arbejde, men dårlig til at omgås andre mennesker, forklarer en ekspert
Foto: Baldur Bragason/SVT

Hver søndag aften følger hundredetusindevis af danskere med i Saga Noréns arbejde for at finde morderen i DRs dramaserie ”Broen III”.

 

Den svenske politikkvinde (spillet af Sofia Helin) har svært ved at begå sig socialt. Vi har bedt en ekspert om at kigge nærmere på Noréns væremåde.

- Hun er meget optaget af at provokere sine omgivelser, men er også en dygtig politikvinde. Nogle gange provokerer hun så meget, at hun bliver uprofessionel. Også overfor børn kan hun være ekstremt provokerende. Hun har svært ved at sætte sig ind i deres tankegang. Alt skal foregå på hendes præmisser og omdrejningspunktet er, at hun er besat af at provokere sine omgivelser, siger Henrik Day Poulsen, speciallæge i psykiatri til SE og HØR.

Psykiateren har ikke set de to første sæsoner af ”Broen”, men han har studeret et Youtube-klip med de bedste Saga-øjeblikke.  

Saga kan virke arrogant, men i virkeligheden er hun usikker på sig selv, mener eksperten.

- Hun kompenserer for sin selvusikkerhed ved hele tiden at være på. Vi ser nogle gange, at folk, der er rigtig fagligt dygtige falder igennem i omgangen med andre mennesker; den almindlige takt og tone. Hun dumper på omgangen med ofre og pårørende, siger han.

I slutningen af anden sæson kom det frem, at Saga Noréns mor, blev diagnosticeret med München by proxy; en psykisk sygdom hvor patienten skaffer opmærksomhed ved at skade sine egne børn.   

- Det tyder på en opvækst, hvor hun har fået et forkert forhold til sine forældre. Hos nogen kommer det til udtryk ved, at man selv bliver unormal på mange punkter, fortæller Henrik Day Poulsen.

Psykiateren er blevet grebet af ”Broen III” og vil også se de resterende ni afsnit.

- Det er et spændende plot og Saga Nóren er en interessant kvinde at følge. Så jeg skal bestemt se resten af serien, siger han. 

"Broen III" sendes hver søndag kl. 20 på DR1. 

Youtube-klippet, som Henrik Day Poulsen har brugt til at analysere Saga Norén

Vind ”Broen I” og ”Broen II” på DVD eller Blu-ray. I samarbejde med Gucca.dk udlover SE og HØR tre dvd-sæt og to Blu-ray sæt med den populære krimi. Du skal bare svare rigtigt på spørgsmålet herunder og udfylde felterne. Konkurrencen kører indtil 9. november klokken 12 – så kan du nå at se eller gense de to første sæsoner, inden du får den nervepirrende afslutning på sæson tre.

Hvis ikke du regner med at være en af de heldige vindere, kan du købe serien hos Gucca.dk  

Sponsoreret indhold