Sæsonafslutning: Vidste du dette om ’Hammerslag’?

Det populære boligprogram kan fejre jubilæum næste år

Det populære boligprogram kan fejre jubilæum næste år

Foto: Kurt Rasmussen/DRI aften sender DR det sidste afsnit 'Hammerslag' i denne omgang, og de dygtige ejendomsmæglere er i den anledning draget til Vestsjælland. Her skal hold Vest og Øst forsøge at ramme prisen på en bolig med 'byens bedste udsigt' i Skælskør, et 1974-rækkehus i Slagelse og sidst, men ikke mindst en hyggelig bolig i Ringsted.

Med denne sæson har DR endnu engang bevist, at 'Hammerslag' ér et af favoritprogrammerne blandt danskerne. Boligprogrammet har således ligget i top ti over de mest sete programmer på alle kanaler med rundt regnet en halv million faste seere.

SE og HØR har i anledningen af sæsonafslutningen samlet en række informationer om programmet, som du - måske - ikke vidste.

- Det var journalist Frode Munksgaard, der startede som vært på det sejlivede program. Det skete helt tilbage i 1991 (så programmet kan faktisk fejre 25 års jubilæum til næste år… tillykke).

- Det var dog først tre år senere, at programmet kom til at handle om boliger. Før det var det også antikviteter og biler, der røg under hammeren i programmet.

- Det første 'Hammerslag'-program om huse blev sendt på DR1 den 9. maj 1994 klokken 20.30.

- I februar 2004 meddelte Frode Munksgaard, at han forlod 'Hammerlag' - og dermed DR, som han havde arbejdet hos i 29 år. Han havde fået job på TV 2 Charlie.

- "Det har langt fra været nogen nem beslutning. For jeg forlader et job, hvor der fortsat er store udfordringer. Men i erkendelse af at jeg kun lever denne ene gang, vil jeg sikkert ærgre mig over som pensionist, at der altså var noget, jeg ikke fik prøvet," sagde Frode Munksgaard om sit farvel til DR.

- Frode Munksgaards afløser blev den dengang 31-årige Peter Ingemann, som forinden havde været vært på programmet 'SOS - jeg har gjort det selv'. Peter Ingemann fortalte i forbindelse med det nye job, at hans interesser var byggeri og ejendomshandel.

- I 2010 blev det populære program solgt til Norge og Sverige. Så fra 2010 kunne bolig-gættelegen fremover også ses i lokale udgaver hos NRK i Norge og på TV4+ i Sverige

- I et afsnit, der blev sendt i oktober 2014, skreg værten Peter Ingemann. Årsagen var, at han angiveligt var ved at træde på en hugorm. Men det var ikke sandt.

- "Der var slet ingen hugorm! Det var noget, jeg fandt på, fordi jeg kedede mig. Vi havde optaget den samme scene tre gange, og så syntes jeg, der skulle ske noget nyt. Så jeg lod som om, der var en hugorm og løb", sagde Peter Ingemann efterfølgende til tv2.dk.

- I februar 2013 meddelte Peter Ingemann, at han forlod 'Hammerslag' til fordel for et job på TV 2.

- "Jeg har været rigtig glad for at lave 'Hammerslag', men jeg vil også noget andet og mere", sagde Peter Ingemann i en pressemeddelelse fra TV2.

- Peter Ingemanns efterløser blev den tårnhøje Christian Degn. Han er 2 meter og 8 centimeter høj. Så det er forståeligt, hvorfor han nogle gange har svært ved at manøvre sig rundt i specielt de lavloftede huse.

- Christian Degn begyndte sin karriere i 'Rene ord for pengene' i 2003. Han har også arbejdet på 'Kontant' og 'Praxis'

- Christian Degn stammer fra Randers.

- 'Hammerslag' har ikke kun besøgt boliger i Randers, Ringkøbing og Rødovre. Ejendomsmæglerne har også gættet priser på boliger i blandt andet New York, Dubai, Spanien og Thailand.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close