Nyheder28. juni 2021

Særlig toiletvane giver problemer: Nu deles skrækfoto sammen med opfordring

Det giver store udfordringer for forsyningsselskabet i den nordsjællandske kommune Halsnæs, at borgere smider deres vådservietter i toilettet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/204962039_247885833807472_6394399435269959335_n.jpg
 Foto: Halsnæs Forsyning

ØV!

Så klart kan det siges, når pumperne i spildevandssystemet for anden gang på få dage stoppe til af en helt særlig, og ganske populær, toiletartikel.

Nemlig vådservietter.

Det er Halsnæs Forsyning, problemerne lander hos, og på deres facebookside deler de derfor et mindre charmerende syn - den stoppede pumpe, som de gang på gang støder på.

- Vi oplever desværre store problemer med vådservietter i kloakken. Vådservietter går ikke i opløsning som almindeligt toiletpapir og stopper derfor pumperne på spildevandssystemet, skriver de og fortsætter:

- På billedet ses en pumpe, der blev tømt for vådservietter forleden dag – og samme pumpe var igennem samme tur kun tre dage tidligere.

Går en pumpe i stå på grund af tilstopning, vil der typisk ske det, at tilløbende spildevand gennem såkaldt ”nødoverløb” løber til nærliggende vandløb eller ender på terræn.

- Hvilket kan skabe nogle hygiejniske udfordringer, skriver forsyningen.

Lort, pis og papir

Hovedstadens forsyning mindede i efteråret om, hvilke ting der må komme i kummen – og det er egentlig ganske simpelt:

“Der er nemlig kun tre ting, der må ryge i toilettet, og det er: lort, pis og papir. Holder du dig til kun de tre ting, så vil du forblive gode venner med både dit toilet, din kloak og ikke mindst med spildevandsmedarbejderen”, fortalte sektionsleder Johnny Pedersen fra HOFORs spildevandsafdeling i en pressemeddelelse.

Opslaget fra Halsnæs er blevet delt mere end 7,4 tusinde gange på facebook.

Sponsoreret indhold