Nyheder14. oktober 2016

Ekspert: Sådan kan ulykken være sket

Kronprins Frederik har fået en fraktur på halsrygsøjlen i en trampolinulykke. En ulykke, der kan være sket på tre forskellige måder i følge ekspert.
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/f4.jpg
 (Foto: Thomas S. Laursen)

I en pressemeddelese fra Kongehuset fortælles det, at kronprins Frederik har fået et brud på halsrygsøjlen. Med andre ord har han fraktur i nakken. Ulykken skete på en trampolin i en gymnastiksal, hvor kronprinsen var til et arrangement.

Trampolinulykker kan ifølge klinisk lektor og ortopædkirug på Odense Universitetshospital Jens Lauritsen ske på tre måder.

- Grundlæggende er der tre måder, man kommer galt af sted på. Den ene er, hvis man hopper på en måde, hvor man så lander forkert på trampolinen. Den anden er, hvis du hopper på trampolinen og ryger ud over kanten. Og den tredje er, hvis man er to, der hopper på trampolinen samtidig, og de så støder sammen, fortæller han til SE og HØR.

Han fortæller, at han ikke ønsker at kommentere på, præcis hvordan kronprinsens ulykke kan være sket.

Heller ikke Kongehuset ønsker at kommentere på, præcis hvordan ulykken er sket, ligesom de ikke ønsker at fortælle hvilke halsvirvler, der er kommet til skade under ulykken.

Kongehuset fortæller dog i pressemeddelelsen, at kronprinsen forventes at komme sig fuldstændig, efter at han har gået med halskrave i 12 uger.

En ting er helt sikkert. Kronprinsen har indtil nu levet et yderst hæsblæsende og aktivt liv.

Galleri: Kronprins Frederiks risikable liv 14/10-16

Sponsoreret indhold