Nyheder4. januar 2018

Så du dokumentaren om Daniel med sclerose? Sådan har han det i dag

Onsdag aften sendte DR den rørende dokumentar om unge Daniel, der er ramt af den invaliderende sygdom sclerose. Han tager som en af de første herhjemme imod en ny kemobehandling, der forhåbentlig ville stoppe sygdommen - men i værste tilfælde koste ham livet. I dag er Daniels liv ganske forandret takket været den nye behandling, fortæller ham
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1513847306_159160310.jpg
 (Foto: DR1)

For fire år siden tog Daniel Hvoldals liv en uventet og ubehagelig drejning.

Den unge fyr fik konstateret den invaliderende sygdom attakvis sclerose, og fra det øjeblik hans liv et helt andet.

Den alvorlige sygdom betød blandt andet, at han ikke kunne bruge sin ene arm og sit ene ben, og han kunne allerede nu fornemme, at fremtiden formentlig ville blive levet i kørestol.

Tilmed var Daniel ramt af så voldsom træthed, at han end ikke altid havde energi og overskud til at føre en samtale med sin kæreste.

Derfor tog Daniel imod et nyt behandlingstilbud, der forhåbentlig kunne bremse sygdommen, men den kunne også koste ham livet.

Behandlingen indebar nemlig en voldsom kemobehandling, og i går aftes var DR’s kameraer med, mens Daniel gik i gang med sit livs vigtigste kamp.

I dokumentaren ”Daniels sidste chance” fulgte kameraerne den unge fyr i månederne op til, under og efter behandlingen, der i dag har resulteret i, at Daniel har fået sit liv tilbage.

Det fortæller den i dag 30-årige fyr til BT. Behandlingen med kemo har nemlig standset sclerosen.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/1513847306_159160310.jpg
 (Foto: DR1)

Behandlingen indebar blandt andet, at Daniels immumforsvar skulle slåes i stykker. Foto: DR1

- Trætheden fylder slet ikke så meget som før. Jeg sover også både bedre og længere. Mit ben og min arm er stadig ikke, som de var for fem år siden, og det er selvfølgelig ærgerligt, men hvis det er det eneste, jeg skal leve med, så er jeg mere end tilfreds. Det er faktisk mere, end man havde turdet håbe på,« fortæller Daniel til BT.

Senere på året skal Daniel til en scanning på hospitalet, der skal afsløre, om sclerosen stadig er i ro.

Og så skal han selv fortsætte sin genoptræning, ligesom han skal passe sit arbejde som smed, som han igen er på begyndt på.

Selv om det blot er et par timers arbejde om dagen, føles det som om, at han har fået en hverdag tilbage, fortæller Daniel til BT.

Før den skrappe kemobehandling havde Daniel ikke turde håbe på en fremtid med børn, men i dag ser han anderledes på fremtiden og udelukker ikke, at fremtiden kan indeholde børn med kæresten Nelly.

- Jeg er egentlig klar til børn nu, hvis det kan lade sig gøre. I dag føler jeg, at jeg har noget at byde de børn, fordi jeg har fået nogle andre værdier. Det behøver ikke handle om at spille fodbold og være fysisk aktiv, man kan godt give sine børn nogle andre værdier. Jeg har fået et helt andet syn på livet. Ikke kun efter behandlingen, men fordi jeg ikke ser ret mange begrænsninger længere, fortæller Daniel til BT.

Sponsoreret indhold