Nyheder9. januar 2019

Så du "Den falske rugemor"? Sådan går det med sagen i dag

Sagen om det danske par, der blev snydt af en rugemor, kører stadig i statsforvaltningen. Det er stadig kun manden, der har samvær med de to børn en halv time hver anden uge
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/194596.jpg
 (Foto: TV 2)

Annika og hendes mand stod i går aftes frem på TV og fortalte, hvordan en dansk rugemor havde snydt og bedraget dem på det groveste.

Annika fortalte, at hun tilbage i foråret 2016 fik kontakt til en kvinde ved navn Rikke.

Rikke tilbød at være rugemor for Annika og hendes mand. Efterfølgende betalte parret for en fertilitetsbehandling på Cypern, hvor Rikke fik lagt to donoræg befrugtet med Annikas mands sæd op i livmoderen.

Men derfra gik det hele skævt. Rikke snød parret og fortalte, at hun ikke var blevet gravid. Men det var hun, og i december for to år siden fødte hun tvillinger.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/194595.jpg
 (Foto: TV 2)

Fordi parrene ønskede at være anonyme, var det skuespillere, der medvirkede i dokumentaren. Foto: TV 2

Annika opdagede det ved et tilfælde, da hun faldt over billeder af børnene på Rikkes Facebook-side.

Siden har parret forsøgt med næb og klør at få børnene hjem. Annikas mand fik i august en aftale om samvær med børnene i en halv time hver anden uge. Den aftale gælder stadig, men parret kæmper forsat, fortæller Annika i dag til TV 2:

- Han var glad for at se børnene, men min mand havde det rigtig skidt med, at samværet foregik inde hos den kvinde, som har bedraget os. Vi ville ønske, at vi kunne have fortsat det, men under de betingelser, der var, så er det et alt for stort pres på os som mennesker og os som par, fortæller Annika til TV 2.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/194593.jpg
 (Foto: TV 2)

Selv ikke Rikkes mand anede, at hun snød alle. De blev efterfølgende skilt. Foto: TV 2

Parret har efter eget valg valgt sat samværet i bero, mens de venter på en ny afgørelse fra Statsforvaltningen. Men sagen er kompleks. For selv om børnene biologisk tilhører Annika og hendes mand, er det Rikke, der har den fulde forældremyndighed.

Det betragtes nemlig som ugyldigt i det danske retssystem, at Rikke efter planen var rugemor for Annika og hendes mand.

- Vi håber, at vi kan få lov at se dem et andet sted end hjemme hos Rikke, og så håber vi på, at de måske kan komme hjem til os og bo i en 7-7-ordning. Det er vores største håb, siger Annika til TV 2.

Hvem bør have forældremyndigheden over tvillingerne? Deltag i debatten herunder.

Sponsoreret indhold