Nyheder 10. juni 2016

Sådan er det gået Anne Mette fra "Millionær på bistand"

61-årige Anne Mette Beckmann levede i sus og dus. Nu vil hun bare gerne kunne betale regningerne og finde kærligheden
  Hun voksede op i overklassen med luksus, tjenere og en sorgløs tilværelse i Portugal.  
  Nu er Anne Mette Beckmann fra TV2-dokumentaren ”Millionær på bistand” i Danmark, og hun kæmper for at få sit liv til at hænge sammen. Samtidig drømmer hun om at møde en partner.    – Jeg får romantiske henvendelser. Jeg ville gerne dele mit liv med den rigtige mand. Men de sidste mange år har jeg haft mange problemer og har faktisk ikke haft tid til kærligheden, desværre, fortæller hun til SE og HØR.    Den 61-årige eksmillionær har boet i Portugal det meste af livet. Hverken hendes forældre eller hun har nogensinde rigtigt arbejdet, fordi farfaderen og morfaderen havde opbygget en stor arv, som familien levede af – indtil store dele af familieformuen blev nationaliseret af Portugals socialist-regering i 1974. Derefter levede Beckmann-familien i 30 år af nogle millioner, indtil kassen var tom.  
Det gode liv for mig er en meget lykkelig barndom, som jeg havde, med masser af strand, sol og kærlighed, siger Anne Mette, der her ses med sin mor Mette og far Waldemar. Foto: Privat (Anne Mette Beckmann)   Deprimeret, trist og træt TV2-dokumentaren fulgte Anne Mettes rejse fra Portugal med alle minderne om glade dage til utryghed i Danmark med jobcenter og hjemløshed.  Siden kameraerne blev slukket, er der ikke sket de store ændringer. Hun bor stadig hos venner og har ikke haft held med at finde et job. Hun har dog fået tildelt en førtidspension. Men livet er ikke let.    – Jeg har det ikke godt. Jeg er deprimeret, trist og træt og kæmper mod depression, siger hun.   – Det værste lige nu er ikke at have min egen bolig. Alt i Danmark er meget dyrt, og jeg troede, at Danmark ville give mig tryghed. Sådan var det før den nye regerings skrappe love. Men nu selv med depressioner har jeg ikke mange rettigheder. Noget af det værste, jeg har oplevet, er ikke at have eget hjem. Jeg ønsker det ikke for nogen.   61-årige Anne Mette ville ønske, hendes forældre havde lært hende, hvordan man klarer sig selv.   
Da hun var ung, foregik Anne Mettes tilværelse i sus og dus. Foto: Privat (Anne Mette Beckmann)   – Men ingen vidste dengang, at kommunisterne efter revolutionen ville hugge alt – selv udenlandske businesser som vores. De troede jo og regnede med, at jeg skulle arve alle deres penge, forklarer hun.   Vil tilbage til Portugal Tidligere mente Anne Mette, at hun ikke kunne være lykkelig uden penge. Men den holdning har hun ikke længere.    – Nej, jeg mener absolut ikke mere, at jeg ikke kan være lykkelig uden penge. Det vigtige er at kunne betale en leje, regninger og mad. Så er man tryg og kan være lykkelig og gå videre. Jeg ønsker ro og tryghed og eget hjem for fremtiden, fortæller Anne Mette, som gerne vil bruge sine evner, så hun kan blive lykkelig.    – Jeg taler fire sprog flydende, har studeret fotografi og astrologi og vil hjælpe dyrene, siger Anne Mette, som stadig gerne vil tilbage til Portugal.   – Det eneste, jeg vil, under disse meget svære – faktisk umulige forhold i Danmark er at tage tilbage til Portugal. Bare jeg kunne ...  
– Jeg savner mest sikkerheden, trygheden, livsglæden og lykken, fortæller Anne Mette om sin fortid i bl.a. Paris. Foto: Privat (Anne Mette Beckmann)   Danskerne vil hjælpe Efter at have set ”Millionær på bistand” har mange danskere henvendt sig med tilbud om at hjælpe den 61-årige tidligere millio-nær.     – De fleste har været fantastisk søde imod mig, og det varmer og hjælper meget, og jeg er taknemmelig. Jeg vil tage imod deres hjælp, men i Danmark ser det ud til, at det er et svaghedstegn? Noget, jeg slet ikke forstår. Jeg synes, at vi er her på jorden for at hjælpe hinanden, når vi trænger til hjælp. Men den skandinaviske opdragelse er vist lige modsat. Så beundrer jeg endnu mere de meget søde danskere, der vil hjælpe mig.   
(Foto: TV2)

Sponsoreret indhold