Sådan bliver hverdagen for danske børn efter påske

(Foto: Ritzau Scanpix)

Mandag aften kunne statsminister Mette Frederiksen meddele, at man var klar til en gradvis åbning af Danmark, hvilket blandt andet betyder en åbning af folkeskoler og daginstitutioner.

Når folkeskolerne efter påskeferien vil genåbne for de mindste klasser, så betyder det også en række nye ændringer for eleverne. Ændringer der skal minimere smittefaren for de små. 

Som led i genåbningen af folkeskolen for eleverne i 0. til 5. klasse lyder de nye retningslinjer, som Sunhedsstyrelsen har udsendt, at eleverne blandt andet skal sidde ved borde, så der er to meters afstand mellem dem. 

Frikvarteret vil desuden blive afholdt forskudt, så det ikke er alle elever, der har frikvarter samtidigt. 

Også i daginstitutionerne har Sundhedsstyrelsen nye retningslinjer for, hvordan hverdagen bliver for landets mindste mennesker. 

Først og fremmest skal de små børn omgås den samme gruppe af børn og voksne i løbet af dagen. Det gør sig gældende både inde og ude. 

Det anbefales desuden, at der vil være frit gulvareal på seks kvadratmeter per barn i vuggestuer og fire kvadratmeter per barn i børnehaver. 

Sundhedsstyrelsen understreger, at man hverken som vuggestue-, børnehavebarn eller skoleelev skal møde op, hvis man har symptomer på sygdom. 

- Det betyder, at hvis man har symptomer på sygdom, også milde symptomer som forkølelse, skal man blive hjemme, indtil man er rask. I forhold til covid-19 betragtes man som rask, når der er gået 48 timer, efter symptomerne er ophørt. Herefter må man komme i skole igen, skriver Sundhedsstyrelsen i de nye retningslinjer.

Mange forældre har givet udtryk for stor bekymring i forbindelse med at sende deres børn tilbage i institution og skole efter påske. Bekymringerne har resulteret i Facebook-gruppen "Mit barn skal ikke være forsøgskanin for covid-19"

I Facebook-gruppen skriver mange forældre, at de bestemt ikke har planer om at sende børnene tilbage i skole efter påsken. Flere begrunder årsagen med, at de føler, deres børn er forsøgsdyr i myndighedernes forsigtige forsøg på at genåbne landet.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close