Nyheder6. februar 2018

"En fremmed flytter ind": Sådan begyndte Caspers svindlerliv

I TV 2-serien ”En fremmed flytter ind” fulgte vi Amanda Kastrup, der blev smaskforelsket i den humoristiske og omsorgsfulde Casper, der var arving til en af Danmarks rigeste familier. Men i virkeligheden hed han Casper Rieper-Holm, og han er svindler med stort S – og Casper Rieper-Holms svindlerliv begyndte helt tilbage i 1998
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/en_fremmed_flytter_ind.jpg
 Foto: Camera Film

Han har heddet Casper Klaus Von Kaufman, Zasper Rubinstein, Marcus Holm Jones, Noa Brask Thomsen, Casper Casser, Casper Peter George Peterson Jr., Noah Casper, Casper Levi og Tino El’tinus – og da han støder ind i Amanda Kastrups liv, hedder han Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus.

I TV 2-serien ”En fremmed flytter ind” fortæller Amanda Kastrup sin utrolige og sande historie om de 100 dage, hun blev forelsket i den omsorgsfulde og humoristiske fyr Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus, der virker til at være helt nede på jorden, selv om han er arving til én af de rigeste familier herhjemme.

Men det hele er bestemt ikke, som det ser ud til. For i virkeligheden hedder Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus slet ikke Casper Ludvig Christian Kastrup Augustinus.

https://imgix.seoghoer.dk/media/article/en_fremmed_flytter_ind.jpg
 Foto: Camera Film

I TV 2-serien "En fremmed flytter ind" spiller skuespiller Esben Dalgaard rollen som svindleren Casper. Foto: Camera Film

Han hedder i stedet Casper Rieper-Holm, og han er svindler med stort S. I de 100 dage, hvor han når at være sammen med Amanda, opretter han flere konti i hendes navn, forfalsker hendes underskrift og ender med at svindle hende for i alt 250.000 kroner.

Men svindelnummeret med Amanda er altså langt fra hans eneste. Casper Rieper-Holm har en perlerække af vilde og vanvittige bedragerisager bag sig.

Han har tidligere spist og drukket for 52.000 kroner på D’Angleterre i København med falske kreditkort, han har forsøgt at snyde håndboldklubben Slagelse FH i 2009, han har udgivet sig for at være schweizisk millionær, der ville købe en naziborg i Nordjylland.

Han har udgivet sig for at være barchef, MTV-vært, ishockeystjerne, sø-oofficer, erhvervsleder, afhoppet rocker, Lars Ulrics manager, søn af racerkører Thorkild Thyrring, og René Difs bedste ven.

Og hans hang til at svindle og lyve går to årtier tilbage. I 1998 udgav Casper Rieper-Holm sig for at være en efterkommer af den danske adelsslægt Rosenkrantz, og han ringede til Voergaard Slot nær Dronninglund i Vendsyssel.

- Han fortalte mig, at han gerne ville støtte steder, hvor Rozenkrantz’erne havde været, fortæller godsforvalter på slottet, Hans Jørgen Kaptain, i TV 2-serien ”En fremmed flytter ind”.

https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/182959.jpg
 (Foto: Camera Film/TV 2)

Også på Skodsborg Kurhotel fupper Casper de ansatte. Foto: Camera Film

Men selv om Hans Jørgen Kaptain var skeptisk, inviterede han alligevel den unge mand over. Den unge mand forklarede, at han ville åbne en konto på fem millioner kroner. De to millioner skulle gå til Voergaard Slot, mens de sidste tre skulle bruges andre steder i landet.

Et par dage senere fik godsforvalteren et opkald fra den lokale bank, der fortalte, at man rigtig nok var ved at oprette en konto til millionerne. Men at den stod i slottets navn.

- Der vidste jeg godt, at det ville vi ikke være med til. Han prøvede at tage et lån i vores navn, for hvis vores navn stod på, så ville vi hæfte, siger Hans Jørgen Kaptain i TV 2-serien ”En fremmed flytter ind”.

Casper Riper-Holms svindelnummer blev afværget, men hans svindeltogt stoppede altså langt fra der.

Han nåede blandt andet også at snyde håndboldklubben Slagelse FH tilbage i 2009, hvor håndboldklubben stod over for en konkurs og tilsyneladende ville blive reddet på målstregen af en mystisk mand ved navn Casper Peter George Peterson.

Han fortalte, at hans bedstefar var grundlæggeren af milliardfirmaet Blackstone Group, og at han ønskede at redde håndboldklubben i Slagelse, fordi noget af hans familie stammede derfra.

Han havde endda overført halvanden million fra en schweizisk bankkonto, så klubben var reddet. Der var dog lige ét problem: Han havde overført pengene fra bankens demoversion, og så hed han slet ikke Casper Peter George Peterson.

Han hed Casper Rieper-Holm, og det hele var igen ét stort svindelnummer.

Flere år forinden, i sommeren 2004, havde svindleren igen været på togt. Dengang trådte han ind på værtshuset Det Gyldne Krus i Grenå og præsenterede sig som Noa Jason Kastrup. Han bliver hurtig god ven med værtshusejerens familie og indledte sågar et forhold til familiens datter.

Og så ville han ikke mindst købe Kruset og dermed spare familien for økonomiske kvaler.

https://imgix.seoghoer.dk/ferie_0.jpg

I TV 2-serien "En fremmed flytter ind" bliver Amanda forelsket i rigmanden, der egentlig helst vil være sine millioner foruden. Foto: Camera Film

I virkeligheden endte han med at fuppe familien. Casper Rieper-Holm blev siden idømt et års fængsel for bedrageri samt dømt til at betale en erstatning til familien på 131.929 kroner.

Tager man et kig på Casper Rieper-Holms alenlange svindelliv, tegner der sig et mønster. Den charmerende og manipulerende mand dukker nærmest ved et sælsomt tilfælde op i andres liv, lover guld og grønne skove og masser af penge – og så forsvinder han igen med ét, efter at hans sande jeg og svindelnummer bliver afsløret.

Eksemplerne er nemlig mange: I Aalborg var han en dansk-canadisk ishockeyspiller, der dukkede op og ville hjælpe den lokale ishockeyklub.

I Nørresundby var han en millionær fra Schweiz, der pludselig ville købe den forhadte naziborg.

I Assens var han Caspar Klaus von Kaufmann Kastrup, der underskrev en aftale om at købe Marcussens Hotel for 11 millioner kroner.

Og i løbet af to dage lykkedes det svindleren at spise og drikke for 52.000 kroner på D’Angleterre på falske kreditkort.

Sidste år fandt DR-programmet Kontant frem Casper Rieper-Holm, der i dag lever under sydens sol.

Han kaldte sig på det tidspunkt Tino El’tinus, og han svindlede sig ifølge DR stadig igennem livet. DR havde talt med flere kilder, der fortalte, at de havde mistet mange penge efter mødet med den danske svindler.

En havde mistet 80.000 kr. En anden 45.000 kroner, mens et par fra Nordjylland kunne fortælle, at de var blevet fuppet for 37.500 kroner.

Du kan se billeder fra "En fremmed flytter ind" herunder:

En Fremmed Flytter Ind

Sponsoreret indhold