Jul på godset: Så skal der pyntes op

Når de nu alligevel er der, kan de lige så godt hjælpe til med julepyntningen af det store gods. Der er nok at tage fat på, så Kirsten og Jan behøver ikke gå rastløse omkring i pauserne mellem prøverne.

Når de nu alligevel er der, kan de lige så godt hjælpe til med julepyntningen af det store gods. Der er nok at tage fat på, så Kirsten og Jan behøver ikke gå rastløse omkring i pauserne mellem prøverne.

Foto: Kaspar Wenstrup

 
Han spankulerer rank omkring med en stor nøgle.
 
 
Skuespiller Jan Schou har hurtigt fået livet på godset i blodet, og nu får den ikke for lidt, når han skridter gårdspladsen af.
 

Glem alt om nøglekort og elektroniske låse. Nøglen til Jans værelse på Borreby Herreborg er til at tage og føle på. (Foto: Kaspar Wenstrup)
 
- Ja, jeg er jo sådan set flyttet ind. Det er som en drøm. Hver morgen må jeg knibe mig selv i armen. Her er bare så smukt, siger han, og Kirsten Siggaard nikker ivrigt.
 

Gammel og nyt mødes på smukkeste vis i Borreby Teater, hvor der er plads til 450 tilskuere. Fra den 24. november til 17. december opføres familiemusicalen "Juledrømmen". (Foto: Kaspar Wenstrup)
 
Begge nyder livet i de pompøse omgivelser op til premieren på forestillingen "Juledrømmen" på fredag den 24. november.
 

Det Kongelige teater balletskolen Odense er også rykket ind på Borreby, hvor de medvirker i "Juledrømmen", der musikalsk spænder over traditionelle musicalnumre til danskpop, hip-hop, rap, country, blues og swing. (Foto: Kaspar Wenstrup)
 
Her har godsejer Joachim Castenschiold lavet teater siden 2004. I første omgang udendørs og i telt, men siden 2012 i det prisbelønnede Borreby Teater, opført i en lade fra 1593.
 

Joachim Castenschiold er uddannet i landbrug, som det forventes af arvingen til godset. Men skuespilleriet bobler også i hans årer, så i 1994 tog han til Hollywood for at følge et tre måneders kursus og blev væk i otte år. I dag kombinerer han det hele på Borreby, hvor der også er god plads til at huse skuespillerne, som her Kirsten Siggaard og Jan Schou, under både prøveforløb og spilleperiode. (Foto: Kaspar Wenstrup)
 
For Kirsten er opholdet på Borreby Gods forbundet med stor gensynsglæde. Både hendes faster og onkel arbejdede i sin tid på godset, og hun har derfor ofte været på besøg i sin barndom.
 
- Det er jo fantastiske forhold. Husly, topmoderne teater kombineret med det der historiske vingesus, som lige giver det ekstra. Det er helt eventyrligt, siger hun.
 
Se video med Kirsten Siggaard og Jan Schou på Borreby Gods:
 
 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close