Så meget tjener Jussi

Jussi Adler-Olsen brugte et tocifret millionbeløb på ejendomsinvesteringer i Danmark og Barcelona i 2015.

Jussi Adler-Olsen brugte et tocifret millionbeløb på ejendomsinvesteringer i Danmark og Barcelona i 2015.

Foto: Kaspar Wenstrup

 
 
Forfatteren Jussi Adler-Olsen behøver aldrig sætte et komma mere og skulle han løbe ind i en skriveblokering, der forhindrer ham i at føje flere bøger til sit i forvejen forfatterskab, så går det nok endda.
 
For den 66-årige forfatter, der næste år rammer pensionsalderen, har i den grad ramt en guldåre med krimiromanerne om efterforskerne i Afdeling Q.
 
 
Det fremgår af det nyeste regnskab for hans personlige selskab, som finans.dk har kigget på.
 
 
Her kan man læse, at Jussi tjente hele 24 millioner før skat i 2016.
 
Samtidig voksede hans pengetank til en imponerende størrelse - 88 millioner kroner ligger der i pengetanken, som Jussi bare kan bruge løs af.
 
 
Det er bøgerne om Afdeling Q, dem er der hidtil udkommet syv af, der er den helt store indtjeningsmotor hos Jussi.
 
 
Bøgerne er solgt til udgivelse i over 40 lande, og der er hidtil langet 17,5 millioner eksemplarer over disken.
 
Både forfatteren og hans forlag, Politikens Forlag, kan mærke på indtjeningen om det er et år med udgivelse af en af de populære bøger eller ej, og sidste års regnskab bærer også præg af, at bog nummer syv om Afdeling Q, 'Selfies', kom på gaden.
 
De 88 millioner kroner, som ligger i Jussis pengekasse, er efter, at forfatteren trak 16 millioner ud i udbytte, som blandt andet er blevet brugt til ejendomsinvesteringer herhjemme og i Barcelona.
 
Sidste år købte han blandt andet en villa på over 300 kvadratmeter i Valby til 12,5 millioner kroner, mens han solgte sine to ejendomme i Allerød nord for København.
 
Det er planlagt, at der skal udkomme 10 selvstændige romaner i serien om Afdeling Q, så inden han er færdig vil Jussis formue runde 100 millioner.
 
 
Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close