Løve bliver ny minister: Så mange millioner er Tommy Ahlers god for

TOMMY AHLERS

TOMMY AHLERS

Foto: Per Arnesen, United Productions ApS

I dag kom det frem, at den 42-årige iværksætter-løve og IT-investor Tommy Ahlers bliver ny minister i VLAK-regeringen.

Den 42-årige iværksætter og mangemillionær er blandt andet kendt fra DR 1-programmet ”Løvens Hule”, hvor han igennem flere sæsoner har investeret penge i håbefulde danskeres projekter.

Nu indtager han dog Christiansborg, for han bliver nu ny uddannelses- og forskningsminister i Lars Løkke Rasmussens VLAK-regering. Tommy Ahlers overtager dermed posten fra Søren Pind, der tirsdag meddelte, at han ønsker at træde ud af regeringen.

- Tommy er visionær, han er fremtidsorienteret, og han er den helt rigtige mand til at sætte i spidsen med det vigtige arbejde med at drive uddannelse og forskning ind i fremtiden, sagde Lars Løkke Rasmussen onsdag kort før middag, da han præsenterede sit nye ministerhold – og dermed Tommy Ahlers – foran Amalienborg.

- Jeg er glad for, at Tommy har accepteret at rykke fra den ene løves hule til den næste, sagde statsministeren herefter.

Sønderjyden Tommy Ahlers, der kom til verden i 1975, er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 2000.

Han kickstartede sin karriere som konsulent hos McKinsey i årene 2000 til 2004, indtil han i 2005 kastede sig over egne virksomheder. I dag er han god for flere millioner kroner, efter at han blandt andet har solgt nogle af sine succesfulde projekter for beløb på henholdvis 250 millioner og 330 millioner kroner.

TOMMY AHLERS

Tommy Ahlers får sin gang på Christiansborg - han er nemlig ny minister i VLAK-regeringen. Foto DR

Han grundlagde dengang ZYB – onlinetjenesten, der gjorde det muligt at gemme kontakter og kalenderinfo og dele det med andre. ZYB blev senere solgt for en kvart mia. kr.

De mange penge fik dog ikke Tommy til at geare ned.

I 2010 investerede han i virksomheden Podio, der blev solgt for 330 millioner kroner, men Tommy bruger stadig tid på det samme som de fleste andre: Job og familie.

– Jeg står op klokken syv. Halvdelen af tiden har jeg mine børn, så der handler morgenen om at få dem sendt i skole. Jeg starter altid dagen med at bruge en halv times tid på mails og telefonopkald. Resten af dagen holder jeg møder og er i kontakt med de virksomheder, jeg er involveret i, har han sagt til Euroman.

Tommy Ahlers bor i en villa i Rosenvængets kvarter på Østerbro i København. Han ejer både en Porsche 911 og en Tesla, men har tidligere fortalt i et interview med Euroman, at han foretrækker at tage sin sorte herrecykel til og fra arbejde.

Læs om de andre Løver lige her.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close