Nyheder 2. marts 2016

Så lækkert bor Nybyggerne

Kom med indenfor hos Nybyggerne Peter og Rikke fra TV2s populære boligprogram
(Foto: Thomas Laursen)

De farverige malerier med signaturen ”Rikke Boisen” i højre hjørne pryder alle væggene hjemme hos Rikke og Peter Boisen i Aabenraa. Parret, der lige nu kan opleves i TV2’s ”Nybyggerne”, drømmer om, at skifte den store lejlighed i Sønderjylland ud med rækkehuset i Farum.

Parret lægger ikke skjul på, at en bopæl nær København vil give 33-årige Rikkes karriere som kunstmaler en saltvandsindsprøjtning.

– Jeg er afklaret med det, hvis vi skal flytte derover. Jeg er tryghedsnarkoman, men min søster flytter også til København. Som Peter også siger, har jeg større muligheder nær København. Jeg vil gerne have et atelier, lyder det fra Rikke, der er født og opvokset i Aabenraa.

– Jeg har altid boet i Aabenraa. For fem år siden startede jeg med kunstmaleri. Jeg blev syg og brugte det til at komme lidt væk. Jeg havde tegnet i mange år, men så begyndte jeg at male. Jeg lagde mine malerier ud på nettet, og hold da op, det gik hurtigt. I dag har jeg over 22.000 følgere på min Facebook-side.

Videoen med Rikke og Peters bedste gør-det-selv-råd er egentlig ganske eksklusivt forbeholdt brugere af vores app Mit SE og HØR, der har købt det trykte blad og scannet det, for at kunne se videoen.

Men rent undtagelsesvis, så bringer vi en lille forsmag på, hvad man kan få, hvis man gør netop det. Bladet har 90 sider, og der er nyt, unikt indhold på alle siderne, hvis man scanner dem med sin smartphone og vores nye app, der fås både til iPhone og Android.

Husbonden Peter, 36, har heller ingen skrupler over at skulle forlade hverdagen i Sønderjylland, hvis parret og deres tre børn skulle gå hen og vinde ”Nybyggerne”.

– Vi brugte meget tid på at snakke med børnene om det. De skulle også have lyst til at rykke til Sjælland, hvis vi vinder huset. De har alle svaret i kor, at de gerne vil flytte, afslører Peter.

Han arbejder som kok i Billund og understreger, at hvis finalen bliver vundet af et af de andre tre par, så er drømmen stadig at flytte. Det bliver bare ikke lige nu og her.

– Vi prøver at holde nerverne i skak. Vi håber at vinde, men vi regner ikke med det. Man vil ikke piske en stemning op, for så vil vi blive virkelig skuffede. Vi vil gerne til Sjælland, og hvis vi ikke vinder huset, går der nok lidt tid, for pengene skal også være der.

Peter, Rikke og børnene Emma, Emil og Elinas nuværende hjem har familien selv skabt i løbet af de seneste fem år.

– Da vi overtog den her lejlighed, isolerede vi og byggede nye vægge. Vi har lagt gulvtæppe, fordi gulvene er så skæve. Vi har ikke gjort for meget ud af det, for det er ikke vores lejlighed. Det er gjort med få midler og genbrugsmaterialer, understreger parret, som ofte åbner dørene for gæster.

– Vi bruger huset som atelier, så kunderne kommer herop og ser malerierne. Jeg sidder derinde og maler. Men jeg elsker, at der sker så meget omkring mig, når jeg maler. Jeg arbejder bedst, når børnene larmer, lyder det fra Rikke.
Du kan følge Rikke og Peter hver onsdag kl. 20 på TV2.

Sponsoreret indhold