Kan grine hele vejen til banken: Så fed en pension får Henrik

Prinsgemalen har ikke grund til økonomiske bekymringer og lige nu bruger han penge i Napoli.

Prinsgemalen har ikke grund til økonomiske bekymringer og lige nu bruger han penge i Napoli.

(Foto: All Over Press)

Mange almindelige folkepensionister har en stram økonomi, men heldigvis for prins Henrik skal han ikke bekymre sig om budgettet selvom han nu har trukket sig tilbage.

Lad os se lidt på tallene:

Det fremgår af Kongehusets hjemmeside, at den såkaldte statsydelse er på 6.545.809 skattefrie kr. pr. måned – den får prins Henrik 10 procent af – altså 654.580,90 kr. Statsydelsen skal dække regentparrets udgifter til personale, hoffet, administration, drift og ”omkostninger af mere privat karakter”. Dertil kommer, at Kongehuset får momsen refunderet – i 2014 blev det til 6.705.586 momskroner, der rullede tilbage på de royale konti.

Vil prinsen nyde noget af pensionisttilværelsen i en ny bil, kan han gøre det uden de store kvaler. Han slipper nemlig for at betale registrerings- og vægtafgift. 

Til sammenligning er grundbeløbet for en almindelig folkepension omkring 6.000 kr. om måneden. Oven i det kommer forskellige tillæg og tilskudsmuligheder alt afhængig af den enkeltes økonomi.

Prins Henrik behøver ikke justere forbruget til livet som folkepensionist. Der bliver umiddelbart ikke rørt ved pengene.

- Beslutningen (om prinsens pension, red.) ventes ikke at få konsekvenser for Kongehusets samlede aktivitetsniveau. De berørte opgaver vil blive løst af Hendes Majestæt Dronningen eller øvrige medlemmer af den kongelige familie. Derfor lægges der ikke op til ændringer i den samlede statsydelse til Kongehuset. Langt hovedparten af Prinsgemalens andel af statsydelsen går til Kongehusets faste omkostninger, herunder drift af bygninger, personale og administration. Dette vil også være tilfældet fremover. Udløser beslutningen yderligere udgifter, vil de blive dækket af Kongehuset, skriver Kongehuset i en pressemeddelelse. 

Find din favorit kendis her:

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close