Nyheder28. februar 2015

Så er Viggo Mortensen er i Danmark

Den verdensberømte skuespiller skal have sin Æres Bodil i aften.
Af af
Viggo Mortensen er bæret over sin Bodil-hæder.
Viggo Mortensen er bæret over sin Bodil-hæder.
 Foto: All Over
Han er stor Hollywood-stjerne, og så er han halvt dansk. Viggo Mortensen er født i New York, men de danske aner fornægter sig ikke, da hans far er dansker. Og i aften kan han modtage en stor ære på grund af sin alsidige karriere. Viggo Mortensen får nemlig en Æres Bodil i aften, når Bodi-prisuddelingen finder sted på Bremen Teater i København, og skuespilleren er selv til stede for at modtage sin hæder.

LÆS OGSÅ: Viggo Mortensen hædret i Marrakesh

- Viggo Mortensen er et inspirerende forbillede som skuespiller. En skuespiller som har opnået massiv berømmelse, men som stadig arbejder utrætteligt på at forny sig. Han bruger sin status og sit talent i film, der stædigt prøver at holde filmen i live som en eksperimenterende og nysgerrig kunstart. Viggo Mortensen er en skuespiller, som vi her til lands er stolte over at have halvpart i, og han er en kunstner, der hele tiden arbejder på at udvikle og raffinere sin metier. Der er et særligt bånd mellem Danmark og Viggo Mortensen, og det vil vi gerne gøre vores til at styrke, siger Jacob Wendt Jensen, formand i Danske Filmkritikere, i en pressemeddelelse om begrundelsen for Viggo Mortensens pris.

LÆS OGSÅ: Æres-Bodil er en større hæder end Oscar-nominering

Selv er den 56-årige dansker meget beæret over hæderen.

- Selvom jeg godt ved, at præmier og statuetter ikke gør nogen til en bedre kunster, blev jeg i begge tilfælde overrasket og glad, da jeg fik at vide, at man havde lagt mærke til mit arbejde som skuespiller, fortæller han i en mail til Newspaq og fortsætter:

- Måske er en Æres Bodil lidt mere meningsfuld end en Oscar-nominering, idet der er tale om en kunstners samlede virke.

Læs også: Viggo Mortensens første rolle på dansk

Sponsoreret indhold