Nyheder2. august 2022

Så er den sikker: Nu kommer valget

Partierne er ved at gøre sig klar til valg og har bestilt valgplakater og flyers, fortæller trykkerier
Der kommer snart Folketingsvalg
Så skal de snart op igen, valgplakaterne. De er i hvert fald ved at blive trykt.
 Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Det tyder på, at partierne er godt i gang med at gøre sig klar til et kommende folketingsvalg.

I hvert fald har maskinerne på Danmarks største trykkeri, Lasertryk.dk, travlt med at trykke både valgplakater, flyers og foldere.

- Det er begyndt at gå stærkt med både prisforespørgsler, efterspørgsel og bestillinger. Der ligger en god volumen, siger Lasse Mortensen, som er ansvarlig for kundeservice hos Lasertryk.dk.

Typisk er det bestillinger på valgplakater, som i første omgang tikker ind, mens bestillinger på eksempelvis flyers kommer lidt senere.

- Der er rigtig travlt med valgplakater. De ligger som regel designmæssigt klar, så det kan man godt skyde afsted tidligere, siger Lasse Mortensen.

- Men nu er det også begyndt med alle de andre ting, som foldere, flyers og merchandise, siger han.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har dog stadig god tid, inden at hun er nødt til at udskrive valg. Det næste folketingsvalg skal senest afholdes 4. juni 2023.

I starten af juli kom støttepartiet De Radikale med en trussel om at udtrykke mistillid til regeringen ved Folketingets åbning i oktober, hvis ikke Mette Frederiksen ikke har udskrevet nyvalg.

Truslen fra De Radikale kom som følge af Minkkommissionens hårde beretning i slutningen af juni.

Hos trykkeriet Gripsign lagde den radikale trussel ekstra pres på trykkemaskinen, fortæller afdelingschef Steffen Fløe, som holdt ferie på det tidspunkt.

- Jeg tror, at nogle partier fik et wakeupcall, og det kunne vi mærke fra dag ét. Der var min telefon rimelig rød, selv om den normalt er slukket i ferier, siger Steffen Fløe.

- Der var travlt, lige indtil vi lukkede i uge 29, og vi arbejder allerede over igen her efter ferien. Så ja, der er nok at se til.

Sponsoreret indhold