Nyheder7. januar 2015

Rystet Pia Kjærsgaard: Det kunne være sket i Danmark

Terrorangreb lammer Paris i Frankrig
Af af
https://imgix.seoghoer.dk/media/67371179905e466fbd478d69a1f5ac71.jpg
 Foto: AOP og Claus PoulsenDansk Folkepartis værdiordfører Pia Kjærsgaard kalder onsdagens terrorangreb i Paris for 'modbydelig og fej' og siger, at forbrydelsen, der har kostet mindst 12 mennesker livet, også kunne være sket i Danmark.

Det skriver Pia Kjærsgaard på sin Facebook-profil onsdag eftermiddag - efter at hele verden chokeret har været vidne til terrorangrebet mod redaktionen for det satiriske ugeblad Charlie Hebdo.

Her brød flere hætteklædte gerningsmænd ind på ugebladets redaktion omkring kl. 11.30, hvor de åbnede ild. Ifølge franske medier gik gerningsmændene direkte efter journalister og bladtegnere. Flere medier skriver, at flere kendte tegnere er dræbt.

Også en politibetjent er blandt de dræbte - han blev på kynisk vis likvideret, da én af gerningsmændene skød ham i hovedet på klos hold uden for Charlie Hebdos redaktion. Herefter flygtede gerningsmændene i en sort bil.

- Det er et forfærdeligt terrorangreb i Paris. Mine tanker går til de dræbte og deres pårørende. Nu skal der altså handles fra de ansvarlige politikere, så vi ikke kommer til at opleve noget lignende i Danmark, skriver Pia Kjærsgaard i én af sine statusopdateringer onsdag eftermiddag.

Ifølge franske aviser har flere vidner udtalt, at gerningsmændene blandt andet råbte 'Allah er stor', da de åbnede ild mod de ansatte på Charlie Hebdo. Indtil videre er 12 døde, mens flere er alvorligt kvæstet.

- Derfor må det formodes, at det drejer sig om muslimer. "Charlie Hebdo" trykte blandt andet Muhammed-tegningerne, og bladet er ikke bange for at gøre grin med alt og alle - heriblandt også muslimer, som på linje med alle andre bliver gjort til genstand for satire og humor, skriver Pia Kjærsgaard på Facebook og tilføjer:

- Forbrydelsen er modbydelig og fej. At bryde ind på en redaktion og myrde uskyldige er en gerning, som trodser enhver beskrivelse. En gerning, som befinder sig hinsiden al menneskelighed. Det er barbari. Det er uciviliseret. Det er ikke alene massemord på uskyldige; det er også en trussel mod hele det vestlige demokrati og vores ytringsfrihed.

- Hvornår får vestlige ledere øjnene op for, at vores demokrati er alvorligt truet? Dette kunne også være sket her i Danmark, hvor Jyllands-Posten - og siden også Politiken - trykte Muhammed-tegningerne første gang i september 2005. Dengang krævede feje politikere og ambassadører, at statsminister Anders Fogh Rasmussen skulle "undskylde", skriver Pia Kjærsgaard, som kommer på et bud på en løsning:

- Truslen har aldrig været større end nu. Vore politikere skal beskytte befolkningen. Det er de folkevalgtes ansvar at sikre danskernes tryghed og frihed. Det indebærer, at vi med alle midler skal bekæmpe de kræfter, som vi ødelægge vores land.

- Et første naturligt skridt vil være at lukke moskéer, hvorfra der prædikes had og rekrutteres "hellige mordere". Samtidig skal alle, som deltager i Islamisk Stats dødsbrigader, øjeblikkeligt miste deres danske statsborgerskab, ligesom vi skal udvise imamer og andre, som opfordrer til angreb på vesten og vores frihed, skriver Pia Kjærsgaard.

Det franske politi har iværksat en omfattende jagt på gerningsmændene.

Sponsoreret indhold