Nyheder30. marts 2022

Rystende video går viralt: 14-årig styrter i døden fra forlystelse

En rystende video, hvor teenagedreng flyver ud af sit sæde og lander på jorden går nu viralt
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/unavngivet.jpg2_.jpg
 Foto: Facebook

- Det føltes som om, der var nogen, som slog mig hårdt i maven. Jeg kunne ikke tro det. Mit hjertede stoppede.

Sådan lyder det fra den amerikanske mand Yarnell Sampson, som torsdag mistede sin 14-årige søn på brutal og hjerteskærende vis.

Sønnen ved navn Tyre Sampson var med sit amerikanske fodboldhold i forlystelsesparken Icon Park i Orlando, Florida, da han fløj ud af en forlystelse og landede på jorden med et brag.

Den skrækkelige hændelse blev optaget og er siden blevet delt på sociale medier, hvor den er gået viralt så hurtigt, at det var sådan, at Yarnell Sampson opdagede, at hans søn var død.

Det skriver People Magazine, som har talt med den sørgende far, der er rasende over, at ulykken overhovedet kunne ske.

- Jeg vil vide, hvorfor min søn blev nødt til at blive skippet hjem i en ligpose. Han gik på sine egne ben derhen. Hvorfor kunne han ikke få lov til at gå hjem? Jeg vil have svar, lyder det fra faderen.

STYRTEDE I DØDEN

Forlystelsen, som Tyre Sampson fløj ud af, hedder "FreeFall" og er et 131 meter højt tårn, hvor man bliver hejst til toppen for at blive sendt ned igen med 120 kilometer i timen.

Forlystelsen er den højeste med frit fald i verden og kan sammenlignes med "Det gyldne tårn" i Tivoli, som dog kun er 63 meter højt.

I den rystende video, der er gået viralt, kan man se, at vognen, som Tyre Sampson sidder i, næsten er nede på jorden, da han flyver ud af sit sæde og lander på jorden.

Artiklen fortsætter under opslaget...

Der er blevet spekuleret i, hvorvidt Tyre Sampson var blevet spændt ordentligt fast, eller om det var derfor, han fløj ud af sit sæde.

Det skyldes, at man på videoen kan høre tre medarbejdere snakke om, hvorvidt de havde dobbelttjekket Tyre Sampsons sæde, inden de satte forlystelsen i gang.

- Havde du ikke tjekket det?, kan man høre den ene medarbejder spørge.

- Jo, lyset var tændt, svarer en anden medarbejder og hentyder til en pære over sædet, som lyser, hvis sædet er låst.

- Vi har begge tjekket det. Lyset var tændt, kan man høre den tredje medarbejder sige på den virale video.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/unavngivet.jpg1_.jpg

14-årige Tyre Sampson vejede knap 150 kilo ved sin død. Foto: Facebook

VEJEDE HAN FOR MEGET

Ifølge forlystelsens sikkerhedsmanual skal medarbejderne dog også tjekke manualt, om alle sæder er låste, inden forlystelsen går i gang.

Det vides endnu ikke, om dette blev gjort.

Ifølge Daily Mail har en efterfølgende undersøgelse af forlystelsen dog fundet frem til, at låsemekanismen på den 14-åriges sæde virkede, som det skulle.

Undersøgelsen er dog også kommet frem til, at den 148 kilo tunge teenager måske vejede for meget i forhold til forlystelsens sikkerhedsrestriktioner.

Ifølge restriktionerne må man nemlig maximalt veje 130 kilo - og Tyre Sampson vejede altså knap 20 kilo mere, da han døde.

Politiet efterforsker stadig sagen, som de kalder en "tragisk ulykke". Indtil videre er ingen blevet sigtet i sagen.

Tyre Sampsons familie har dog sagsøgt forlystelsesparken, fordi de ikke mener, at sikkerhedsforanstaltninger blev overholdt.

Forlystelsesparken har i skrivende stund ikke udtalt sig om søgsmålet, men de har i en pressemeddelelse udtalt, at de samarbejder med politiet, og at deres tanker går til Tyre Sampsons efterladte.

Sponsoreret indhold