Nyheder16. april 2022

Rykker Paludan-demonstration af frygt for optøjer

Fredag udbrød der voldsomme optøjer i byen Landskrona, da Rasmus Paludan ville afholde en demonstration og afbrænde koranen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20190501_pg_paludan_0034.jpg
 Foto: Peter Grosen

Rasmus Paludan afholder for tiden en serie af demonstrationer i Sverige.

Fredag udbrød der voldsomme optøjer, da provo-politikeren Rasmus Paludan ville afbrænde koranen i den svenske by Örebro.

Det får nu konsekvenser for den demonstration, han lørdag skulle have afholdt i Landskrona. Den bliver nemlig ikke gennemført som planlagt.

Det oplyser politiet ifølge flere svenske medier. I stedet arbejdes der på at finde et alternativt sted til Stram Kurs-lederens demonstration.

Årsagen er, at risikoen for uroligheder er øget.

- Det forholder sig unægteligt sådan, at omstændighederne har ændret sig, siger Kim Hild, pressetalsmand for den svenske politiregion Syd, til Aftonbladet.

- Risikoen for optøjer og lignende hændelser er steget en smule. Jeg ved ikke præcis, hvor høj den risiko er på nuværende tidspunkt, siger han.

Fredag aften endte det med tilskadekomne betjente og brændende politibiler, da Paludan ville brænde koraner af i den svenske by Örebro.

Adskillige betjente blev ramt af kasteskyts i forbindelse med urolighederne, og politite affyrede på et tidspunkt varselsskud for at få kontrol over situationen.

Efter planen skulleRasmus Paludans demonstration gå i gang klokken 15.00 lørdag i Landskrona. Men cirka klokken 13.00 meddelte politiet, at det altså ikke kommer til at ske.

- Der er gjort nøje overvejelser om, hvor han får lov at være til dette møde, siger Kim Hild til tv-stationen SVT, den svenske pendant til DR.

- Vi har allerede sat ressourcer af til at håndtere det her, men nu skal man selvfølgelig tage en samlet tilgang til situationen, i lyset af hvad der er sket de seneste dage, siger Kim Hild videre.

Det er ikke oplyst, hvor Rasmus Paludan så får lov at holde sin demonstration.

Sponsoreret indhold