Nyheder14. maj 2020

Ryanair åbner 47 flyruter

Lavprisflyselskabet Ryanair har planlagt at åbne 47 flyruter fra Danmark denne sommer
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ryanair.jpg
 Foto: MEGA

Hvis man hungrer efter varmere himmelstrøg, og man samtidig ikke gider en kør selv-ferie, så er der snart hjælp at hente.

Lavprisflyselskabet Ryanair har planlagt at åbne 47 flyruter fra Danmark fra 1. juli. Der bliver fløjet fra både Billund, København, Aalborg og Aarhus, skriver Berlingske, som også citerer flymediet check-in.

På et pressemøde tirsdag oplyse flyselskabet, at de i alt vil åbne for 40 procent af deres flyruter i Europa.

Det er især flyruter til europæiske storbyer, som bliver åbnet igen.

København får flest

I Danmark betyder det, at flyselskabet flyver 27 ruter fra Københavns Lufthavn, mens Billund får 17 ruter, Aarhus to og en enkelt flyrute begynder igen i Aalborg Lufthavn.

31 af ruterne bliver genoptaget 1. juli, mens resten har startdatoen 1. august.

Berlingske har talt med transportminister Benny Engelbrecht, der forsikrer, at der ikke er nogen begrænsninger for, hvor meget flyselskaberne kan flyve.

fælles regler

Transportministeren gør dog opmærksom på, at Udenrigsministeret fraråder alle unødvendige rejser for nuværende, og at der er indrejserestriktioner i Danmark i forhold til udlændinge.

Ikke desto mindre er der et fælles regelsæt på vej.

- Herudover kan jeg oplyse, at EU arbejder på et fælles regelsæt for retningslinjer for transportsektoren, og jeg forventer også, at EUs luftfartsagentur, EASA, kommer med konkrete retningslinjer for luftfarten inden for kort tid. Når landene og grænserne begynder at åbne, er det således vigtigt at have fælles retningslinjer på plads til at håndtere lufttrafikken, siger han til Berlingske.

Sponsoreret indhold