Nyheder15. marts 2024

Russiskindsat borgmester melder tre børn dræbt i Donetsk

Ukraine har ifølge borgmesteren i Donetsk udført angreb, der har kostet tre børn livet natten til fredag
A drone view shows an apartment building
Arkivfoto af et tidligere angreb på en bygning i Donetsk.
 Foto: National Police Of Ukraine/Reuters/Ritzau Scanpix

Borgmesteren i den russiskbesatte by Donetsk i det østlige Ukraine siger, at tre børn er blevet dræbt, efter at Ukraine har bombarderet en lejlighedsbygning natten til fredag.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters, der dog ikke har været i stand til at verificere påstanden.

- Som et resultat af et barbarisk natligt bombardement er tre børn døde, skriver Aleksej Kulemzin på beskedtjenesten Telegram ifølge nyhedsbureauet AFP.

Kulemzin er udpeget som borgmester i Donetsk af Rusland.

Det statslige russiske nyhedsbureau Tass skriver, at borgmesteren oplyser, at de dræbte er en pige født i 2007, en pige født i 2021 og en dreng født i 2014.

Ifølge borgmesteren skal en lejlighedsbygning i Petrovskyj-distriktet i Donetsk være blevet ramt af angreb. En brand skal være brudt ud efterfølgende.

Der er præsidentvalg i Rusland i weekenden. Valget bliver også holdt i fire ukrainske regioner, som Rusland hævder at have annekteret under krigen i Ukraine, som startede i februar 2022.

Det drejer sig om Donetsk, Kherson, Luhansk og Zaporizjzja.

Russiske styrker erobrede i februar byen Avdijivka, der ligger få kilometer nord for Donetsk.

Ifølge AFP siger Rusland, at det ved at skubbe de ukrainske styrker tilbage vil hjælpe med at beskytte indbyggere i de områder, hvor Rusland har kontrollen, mod bombardementer.

Centrum i Donetsk er omkring 20 kilometer fra frontlinjen.

Donetsk-regionen har været i krig siden 2014, hvor russiskstøttede separatister startede en væbnet konflikt, hvis mål var at forsøge at løsrive Donetsk fra Ukraine.

Sponsoreret indhold