Nyheder7. oktober 2022

Russisk spionskib spottet nord for Læsø

Spionskibet er lige nu på vej gennem Kattegat lige nord for Læsø
Kort
Russisk spionskib spottet ved Læsø.
 Foto: Screenshot MarineTraffic

Det berygtede spionskib AKADEMIK B. PETROV er netop blevet set i dansk farvand.

Nærmere bestemt er spionskibet lige nu på vej gennem Kattegat, nord for Læsø, hvor fire andre russiske skibe også befinder sig.

Det skriver TV 2 Nord.

Det er da heller ikke det eneste, der har vakt opsigt i nærheden af Læsø de seneste dage.

For mens statsminister Mette Frederiksen gjorde klar til at åbne folketinget tirsdag, rystede jorden under farvandet nord for den lille ø.

Seismologer har da også registreret fire mindre rystelser i farvandet, som alle er målt til mellem 0,7 og 0,9 på Ritcherskalaen.

Det oplyser GEUS (De Nationale Geologiske Undersølgelser for Danmark og Grønland) på deres hjemmeside, hvor de ligeledes understreger, at rystelserne, som fandt sted, var meget små.

– GEUS vurderede umiddelbart, at der var tale om naturlige jordskælv. Rystelserne er dog meget små, og da signalet er så svagt, kan GEUS efter videre analyse ikke med sikkerhed bestemme, hvad der er årsag til de seismiske signaler, skriver de på hjemmesiden.

GEUS skriver desuden, at man er i tæt dialog med relevante danske myndigheder om rystelserne.

– Det bemærkes i den forbindelse, at rystelserne er konstateret i områder, hvor der ikke findes dansk kritisk infrastruktur, og at myndighederne i øvrigt følger situationen i farvandene i og omkring Danmark tæt, lyder det.

Sponsoreret indhold