Nyheder28. maj 2023

Russisk droneangreb: Mindst en er død i Kyiv

Mindst en er død, mens tre er blevet såret i et russisk droneangreb mod Kyiv søndag nat, hævder myndigheder
Skaderne efter droneangrebet i Kyiv er store søndag 
Skaderne efter droneangrebet i Kyiv er store søndag
 Foto: Ritzau Scanpix

Én person har mistet livet, og tre er blevet såret i et angreb mod Ukraines hovedstad, Kyiv, natten til søndag.

Det oplyser myndigheder i byen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Kyivs borgmester, Vitalij Klytjko, kunne tidligt på natten til søndag berette, at flere eksplosioner rystede den ukrainske hovedstad.

Informationer var stadig ved at blive indsamlet og verificeret, men de ukrainske antiluftskytssystemer var blevet sat i værk og var i færd med at nedskyde mål på nattehimlen.

- Eksplosioner i Kyiv, skrev Klytjko.

Øjenvidner i Kyiv fortalte kort før klokken 01.30 dansk tid Reuters, at der kunne høres adskillige eksplosioner, efter at sirenerne blev sat i gang i både Kyiv og store dele af resten af Ukraine.

Godt ti minutter senere kom nyheden om, at en person havde mistet livet, og at tre var blevet kvæstet i angrebet.

Omkring klokken 01.45 skrev borgmester Klytjko på Telegram, at de ukrainske antiluftskytssystemer havde skudt flere end 20 russiske droner ned - men fortalte i samme ombæring, at man havde øjnet en ny bataljon af droner på vej mod hovedstaden.

Klytjko oplyser på Telegram, at der var udbrudt brand i en bygning på grund af nedfaldne vragrester i Solomjanskyj-distriktet, som ligger i den vestlige del af Kyiv. Distriktet er knudepunkt for offentlig trafik og luftfart. Blandt andet Kyivs internationale lufthavn ligger i området.

I Petjerskyj-distriktet, som ligger i det helt centrale Kyiv, skulle der være udbrudt brand i en bygning med ni etager, efter at der var faldet nedskudte droner ned i bydelen, oplyser hovedstadens militæradministration på Telegram.

/ritzau/

Sponsoreret indhold