Nyheder20. juni 2007

RUDYS STRAF

30 dage bag tremmer blev det til, da en byretsdommer i Herning i mandags takserede chatkonsulent Rudy Frederiksens frastødende virke med at lokke purunge piger med til pornooptagelser. Dermed er den klamme charlatan fra Herning i dag på fri fod, idet han allerede har siddet 30 dage i varetægtsfængsel under sagens efterforskning.
https://imgix.seoghoer.dk/media/sehoer/min-mappe/25-leder-sh-15559-jpg.jpg

Dommen kan virke mild. Og der er ikke nogen tvivl om, at stod det til flertallet af danskerne, skulle straffen være langt hårdere. Men i en sag som denne er det vigtigt at holde hovedet koldt og skelne mellem, hvad der er moralsk forkert - og hvad der er juridisk forkert.

Ingen tvivl om, at Rudy Frederiksen har teet sig som en sjuft og ikke udvist meget moral. Men det gør ikke nødvendigvis hans handlinger ulovlige i juridisk forstand. Det er i dét lys, man skal se den relativt milde byrets dom.

Jeg føler ingen trang til at forsvare Rudy Frederiksen. Naturligvis ikke. Men jeg er omvendt glad for at bo i et samfund, hvor domstolene ikke lader sig påvirke af den folkestemning, der typisk opstår, når TV ruller det tunge skyts frem.

Operation X, der afslørede chatkonsulentens ufattelige dobbeltliv, var en fremragende udsendelse. TV-journalisten Morten Spiegelhauer og hans hold fik dygtigt og effektfuldt sat en stopper for Rudy Frederiksen. Og tak for det.

Rudy Frederiksen siger selv, at hans liv er blevet ødelagt. Der er al mulig grund til at tro, at han har ret. Han er fraskilt, har mistet kontakten til sine tre døtre - og må som en anden fredløs leve i skjul.

Man kan sige, at han ligger, som han har redt. Men det er ikke desto mindre en

meget, meget hård skæbne, der er overgået ham. Og egentlig siger det noget godt om retssystemet, at tillægsstraffen dérfra trods alt ikke blev større.

Sponsoreret indhold