Nyheder9. marts 2009

Rudi Køhnke: Fyret for druk

Den 31-årige skuespiller indrømmer, at han mistede rollen i TV2-serien ”Store drømme”, fordi han mødte bagstiv op til optagelserne
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/rudi-fyret-jpg.jpg
 Foto: Thomas Laursen

Det skulle have været Rudi Køhnkes tilbagevenden til rampelyset efter en lang periode med depression og isolation derhjemme, men den kommende TV2-satsning "Store drømme" blev i stedet til "Fidibus"-skuespillerens værste mareridt: En fyring for druk.

Nu indrømmer charmetrolden nemlig over for SE og HØR, at tabet af rollen skyldes en gedigen bytur aftenen før en af de første dage med optagelser for cirka en måned siden.

- Jeg blev fyret på grund af, at jeg var bagstiv. Jeg mødte simpelthen op efter en bytur og lugtede af alkohol. Folk kunne se det på mig. Dagen efter modtog min agent en opsigelse fra TV2, fortæller en ærlig Rudi Køhnke.

- Hvad skyldes din bytur?

- Jeg tænkte mig bare ikke om. Jeg var simpelthen så glad for, at jeg var tilbage på rette kurs og havde fået rollen. Det havde jeg været ude at fejre. Men jeg ved godt, at sådan noget tillader man bare ikke. Der er nultolerance. Man kan bare ikke arbejde ordentligt, når man har været fuld - sådan er det. Jeg forstår udmærket TV2's valg, siger Rudi.

- Hvordan reagerede du på fyringen?

- Jeg gik hjem og var skideked af det. Jeg lå i min seng i to dage. Jeg mistede alt dét, jeg havde kæmpet for, lyder det brødebetynget fra skuespilleren.

Programchef fra TV2, Keld Reinicke, fortæller i dagens udgave af B.T, at grunden til Køhnkes stop i serien er personlig. Køhnke selv udtaler i samme avis, at årsagen skal findes i det faktum, at han var deprimeret og derfor ikke kunne arbejde ordentligt. Men det er altså kun den halve sandhed.

- Jeg vil da ikke udelukke, at min handling med at møde op på arbejde på den måde skyldes, at jeg har været deprimeret i lang tid. Dæmonerne vælter hurtigt ind over mig, og når jeg har fået noget at drikke, kan jeg ikke altid kontrollere tingene. Man kan måske godt sige, at jeg endnu ikke var klar til en ny rolle.
Men jeg skal nok komme tilbage. Talent kan ikke holdes nede og både min agent og min familie støtter og bakker mig op i den her svære tid.

Læs et stort interview med Rudi Køhnke i den kommende udgave af SE og HØR

Sponsoreret indhold