Nyheder21. februar 2014

Royal baby kan blive et problem for Sverige

Baby-jublen kan forsvinde, hvis de fortsætter deres liv i USA
Af af
Prinsesse Madeleine nedkom med en lille datter på et hospital i New York City
Prinsesse Madeleine nedkom med en lille datter på et hospital i New York City
 Foto: AOP
Hele Sverige jublede, da det kom frem, at prinsesse Madeleine havde født en velskabt pige torsdag aften kl. 22:41 amerikansk tid (04:41 dansk tid).

Men glæden risikerer at blive kortvarig for den svenske befolkning, vurderer en royal ekspert over for BT.

Prinsesse Madeleine og hendes mand Chris O'Neill har nemlig før fået kritik for at opholde sig for meget i USA - og deres lille pige kom da også til verden på et hospital i den amerikanske by New York City. Og denne kritik af parret kan vokse, vurderer Lars Hovbakke Sørensen, kongehus-ekspert, over for BT:

Læs også: Baby-lykke: Madeleine har født

- Det kommer meget an på, hvordan Madeleine og hendes mand vælger at håndtere forholdet til Sverige. De har tidligere været kritiseret for at opholde sig for meget i USA og tænke for lidt på, at de også er officielle repræsentanter for Sverige. Hvis de vælger, at dåben skal foregå i USA og ikke kommer hjem ret tit og viser datteren frem, så bliver svenskerne mere ligeglade.

Ifølge Lars Hovbakke Sørensen kan den lille ny også gå hen og blive en gevinst for det svenske kongehus og give masser af positiv omtale, men det kræver også en indsats fra familien:

- Hvis de vil styrke kongehuset generelt, så skal de helt klart begynde at optræde mere på den hjemlige svenske scene. Opholde sig mere i Sverige, end de har gjort hidtil og stille op til flere officielle arrangementer, siger Lars Hovbakke Sørensen.Sponsoreret indhold