Nyheder 14. maj 2014

Roskilde Festival: De åbner Orange Scene

Ikke siden 2009 har et udenlandsk band åbnet Orange
Roskilde Festivals legendariske Orange Scene bliver ikke åbnet af et dansk band i år
Roskilde Festivals legendariske Orange Scene bliver ikke åbnet af et dansk band i år
Foto: Roskilde Festival
Et dansk navn åbner Orange Scene. Det har været et tilbagevendende princip for Roskilde Festivalens største koncertplads i årtier, men i år fraviger Danmarks største festival princippet.

Som første navn på den ikoniske scene bliver det nemlig den amerikanske hiphopduo Outkast, der skal sætte gang i festen klokken 18.30 torsdag den 3. juli. Klokken 22 følges de op af festivalens altoverskyggende hovednavn, The Rolling Stones.

LÆS OGSÅ: Stevie Wonder til Roskilde Festival

Det er første gang siden 2009, at der ikke står et dansk navn som første optrædende på Orange Scene, og man skal helt tilbage til 1993 for at finde en åbningsdag uden skandinaviske indslag på festivalens største scene.

Det er dog ikke fordi, at de danske kunstnere er bandlyst, og på hver af de tre øvrige spilledage finder man et dansk islæt under den opsigtvækkende teltdug.

Anders Trentemøller har ansvaret for festen natten efter fredag, hvor han træder op klokken 01. Den internationalt anerkendte DJ og musiker stod også for en anmelderrost nattefest på Orange Scene i 2009.

Lørdag skal det gendannede grungerockband Psyched Up Janis sparke gang i festen. Bandet åbnede Orange Scene i både 1996 og 1998, før det gik i opløsning i 1999. Forsanger Sune Wagner har siden spillet på scenen med orkestrene The Tremolo Beer Gut og The Raveonettes.

Derimod bliver det første gang, at reggaeduoen Klumben & Raske Penge skal prøve kræfter med det pangfarvede podium.

De Jamaica-inspirerede musikere, der sammen og hver for sig står bag hits som "Faxe Kondi", "Kriminel" og "Yndlingsstof" spillede for bare to år siden på festivalens opvarmningsscene, Pavilion Junior, så der er tale om en alvorlig opgradering.

Foruden de danske islæt vil man lørdag kunne finde hovednavnene Arctic Monkeys og Major Lazer på Orange Scene, ligesom Stevie Wonder søndag aften vil indtage scenen 20.30, for siden at overlade den til canadiske Drake, som bliver årets sidste optrædende på hovedscenen.

Britiske Damon Albarn spiller som det eneste hovednavn på festivalens næststørste scene, Arena. Det sker fredag klokken 20.30.

/ritzau/

Sponsoreret indhold