Nyheder 14. juni (opd. 15. juni)

Roskilde begynder kold og våd, men solen kommer til musikdagene – Tinderbox misser de høje temperaturer

En opdateret prognose fra DMI viser, at Roskilde ikke kommer varmt fra start, men kan forvente op mod 23 grader ved slutningen af festivalen
Det bliver formentlig ikke lige så lækkert at bade på Roskilde Festival i år, som det var i 2018. Dog kan man se frem til slutningen af festivalen, hvor der er chance for sol og høje temperaturer  

Det bliver formentlig ikke lige så lækkert at bade på Roskilde Festival i år, som det var i 2018. Dog kan man se frem til slutningen af festivalen, hvor der er chance for sol og høje temperaturer  

Foto: Kaspar Wenstrup

Vi er så småt ved at være der, hvor meteorologerne kan give et fornuftigt bud på, hvordan vejret bliver i resten af juni.

Det har DMI derfor gjort i en ny månedsprognose, der er offentliggjort tirsdag. Overordnet lader det desværre ikke til, at juni bliver den varme måned, vi alle håber.

– Resten af juni måned ser ud til at byde på ustadigt og omskifteligt vejr med perioder af skyer, regn eller byger og blæst, men ind imellem også solskin, skriver DMI i sin prognose.

Våd Tinderbox

Skal det gode vejr nå at kigge frem, bliver det helt i slutningen af juni, og dermed er der desværre dårlig nyt for folk, der skal på Tinderbox.

For selv om uge 25 begynder nogenlunde varmt med chance for sol, så forventes en køligere luft at trække ned fra nordvest, som ugen forløber.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det giver en smule lavere temperaturer, når vi når torsdag, hvor den fynske festival begynder.

Temperaturerne kommer formentlig til at ligge mellem 14 og 19 grader, så der er grund til at pakke en ekstra trøje.

Den må gerne kunne tåle vand, for regnmængderne ventes at ligge omkring eller noget over normalen.

Roskilde kan blive god mod enden

Når Tinderbox slutter lørdag den 25. juni, begynder Roskilde Festival, og den kan altså køre videre med det halvsløje vejr resten af weekenden.

Prognosen fra uge 26 – altså den 27. juni til og med 3. juli – er lidt mere usikker, men det tyder på, at opvarmningsdagene bliver præget af ustadigt vejr med regn og byger. Dog også med plads til sol.

Men men men. De samme prognoser indikerer, at en højtryksryg rammer Danmark, som ugen skrider frem, hvilket kan give gode chancer for tørt vejr med sol og stigende temperaturer.

Dermed forventes temperaturerne i starten af ugen at være på 15-19 grader, mens at der længere hen på ugen ventes 18 til 23 grader.

Den samlede nedbørsmængde for hele ugen forventes at ligge omkring det normale – mellem 12 og 20 millimeter regn.

Sponsoreret indhold