Nyheder3. december 2016

Ronaldo sender vaskebrætsmillioner i skattely

En af fodboldverdenens største superstjerner har tjent gigantiske summer på sin pæne krop – men betaler ikke skat af dem
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/christiano_ronaldo.jpg
 Foto: All Over Press

Christiano Ronaldo er ubetinget en af tidens bedste fodboldspillere. Han er også en af de rigeste sportsstjerne igennem tiden. Ikke mindst fordi han er så umanerligt pæn.

Det er muligvis et subjektivt statement (som vi dog har underbygget her på redaktionen med mange, mange artikler med mandens bare overkrop i centrum), men ikke desto mindre en objektiv sandhed.

I hvert fald i den forstand, at en meget stor del af portugiserens gigantiske formue kommer af, at forskellige firmaer betaler enorme summer for at bruge billeder af ham på deres produkter.

For eksempel har det danske undertøjsfirma JBS betalt ikke mindre end 30 millioner for at smide hans ansigt på herretrusser.

Den slags aftaler har gjort, at han i dag er milliardær.

Men lækkede dokumenter fra Football Leaks viser nu, at det ikke har været nok for ham, at tjene de mange, rare penge. Han har også forøget formuen væsentligt, ved at undlade at betale skat af den igennem en serie smarte selskabskonstruktioner.

Det skriver Politiken i dag.

Han har nemlig ’solgt’ reklamerettighederne til billeder af ham selv til sit eget selskab, der ligger på de De Britiske Jomfruøer, der igen har lejet dem ud til et andet af hans selskaber, der ligger i irland.

Alt sammen, meget kort fortalt, så han i sidste ende er endt med at betale lige under fire procent i skat af tæt på en milliard danske kroner!

Politiken understreger, at det slet ikke er sikkert, at der er noget ulovligt i at gøre som Ronaldo har gjort.

Men ulovligt eller ej, så er de europæiske statskasser i hvert fald gået glip af enorme summer.

Ved siden af sit job som halvnøgen model, så spiller Ronaldo som sagt også af og til fodbold. Blandt andet i eftermiddag, når FC Barcelona tager imod Real Madrid.

Du kan se en oversigt over, hvordan alle Ronaldos underbuksemillioner forsvinder ud af skattefars kløer på pol.dk

Og du kan se et galleri af den pæne fodboldspiller, som måske viser hvorfor, han kan tjene så mange penge på sit udseende her nedenfor:

Lækre Cristiano Ronaldo på bådtur

Sponsoreret indhold