Nyheder6. april 2016

Rolling Stones bekræfter: Nyt album i 2016

Mere end 10 år efter deres seneste udgivelse er der nu nyt på vej fra Rolling Stones. Måske endda allerede før året er omme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/rolling-stones.jpg
 ( Foto: All Over Press)

I 1964 blev Nelson Mandela idømt livsvarigt fængsel, Leonid Bresjnev overtog tøjlerne i Sovjetunionen, og Dirch Passer havde succes med "Sommer i Tyrol". Samme år udgav The Rolling Stones deres første album.

I dag er Mandela, Bresjnev og Dirch Passer ikke hos mere, men de britiske rockdinosaurer ruller ufortrødent videre, og i 2016 er de klar med endnu et nyt album.

- Vi er faktisk i studiet for tiden, hvor vi indspiller nyt materiale, fortæller Keith Richards i et radioprogram på den engelske radiokanal BBC 6 Music.

Rolling Stones har ikke udgivet et studiealbum siden "A Bigger Bang" i 2005, men ifølge Stones-guitaristen Ronnie Woods går det så godt, at bandet har indspillet hele 11 sange på 2 dage.

- Det var en stor overraskelse, for vi havde ikke planer om, at vi skulle nå det. Jeg ville ønske, at jeg kunne spille dem for dig nu. Så begejstret er jeg for dem, siger Woods i et radioprogram på BBC i denne uge.

Inspirationen til det nye album kommer særligt fra bluesgenren, og mange af sangene er blevet til ved tilfældigheder og pludselige indfald, når de rutinerede musikere har øvet sammen.

- Det er alt sammen meget frit. Keith (Richards, red.) spiller, som han altid har gjort. Hvis han sidder og spiller en sang, og han pludselig får en idé, så tilfører han det til sangen, fortæller bandets trommeslager, Charlie Watts.

Ifølge Ronnie Wood udkommer det nye bluesinspirerede album inden udgangen af 2016, og derudover er rullestenene slet ikke færdige med at turnere.

- Jeg tror, at vores primære formål for tiden er at spille. I bandet føler vi altid, at vores næste show kommer til at blive bedre. I betragtning af, at vi er en flok udskud, er vi ekstremt dedikerede til vores arbejde, siger den legendariske guitarist Keith Richards i samme radioprogram.

Sponsoreret indhold