Nyheder28. marts 2020

Rørende øjeblik: Hele gaden klapper af ambulanceredder

Ambulanceredderen Tayla Porter blev sendt afsted på arbejde på en noget anden måde, end hun plejer, da hele gaden var mødt op for at hylde hende
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sygeplejerske_0.jpg
 Foto: Kennedy News & Media

Det var en tydeligt bevæget ambulanceredder, der torsdag eftermiddag kom ud af sit hus i Basingstoke i England for at gå på arbejde.

På opfordring fra Tayla Porters mor var hele nabolaget nemlig mødt op for at klappe hende afsted på arbejde i et rørende forsøg på at hylde hende for den indsats, hun leverer, i coronakrisen.

Den 22-årige ambulanceredder var på vej til hospitalet i det nordlige Hampshire, og både hendes mor, far og søster så på med store smil, mens hun modtog klapsalver fra gaden.

Et par af gadens beboere havde tidligere nævnt, at de gerne ville deltage i klapsalverne klokken 20, hvor englænderne samles i en national klapsalve for at hylde læger, sygeplejerske og alle de andre, der går på arbejde i coronakrisen. Her nævnte Taylas mor, at datteren faktisk skulle på arbejde klokken fire.

Herfra tænkte hun ikke mere over det, og Taylas mor fik derfor en lige så stor overraskelse, som Tayla selv, da hun så, hvad der foregik.

Se det rørende øjeblik her:

Artiklen fortsætter efter videoen...

For Tayla var det svært at holde smilene og tårerne tilbage, hvilket også ses tydeligt i videoen.

- Det var meget overvældende for os allesammen, siger Taylas mor, Ali, til Daily Mail og fortsætter:

- Vi kender nærmest ingen af menneskerne på vores gade. Man ser hinanden dagligt, men vi kender ikke hinandens navne.

Taylas mor fortæller også, at datteren den dag skulle arbejde på sin søsters 21-års fødselsdag, og at hun i den grad har set nogle skræmmende ting gennem sit arbejde.

- Der har været nogle aftener, hvor Tayla er kommet tilbage, og vi er blevet nødt til at sidde ned og snakke om det, og hun har grædt ud af ren udmattelse.

I Danmark har traditionen også fået fat. Flere steder kan man klokken 19:00 stikke hovedet ud af vinduet og høre klapsalver, hujen, råb og trommer, der skal symbolisere en hyldest til alle dem, der passer på os i denne tid.

Sponsoreret indhold