Nyheder18. maj 2023

Røg i store dele af Aarhus: Kom fra ild i toiletvogne på kræmmermarked

Flere toiletvogne stod torsdag aften i brand på Århus Kræmmermarked

Torsdag aften omkring klokken 19.30 indløb der meldinger om brand på Århus Kræmmermarked.

Branden blev bekræftet af Søren Møller, operationschef ved Østjyllands Brandvæsen.

- Vi kommer med køretøjer fra to brandstationer. Vi sender massivt derned, lød det fra operationschefen til TV2 Østjylland.

Det var derudover i første omgang sparsomt med oplysninger om branden på kræmmermarkedet, der afholdes på Tangkrogen.

Kort efter klokken 20 kunne Østjyllands Brandvæsen via Twitter meddele, at de nu havde branden under kontrol, og at de var i gang med efterslukning.

TV2 Østjylland har her til aften talt med chef for Århus Kræmmermarked Claus Jonsbak Nielsen, som fortæller, at der har været ild i en toiletvogn.

- Det drejer sig om brand i en toiletvogn, som har bredt sig til i alt tre-fire vogne. Heldigvis står toiletvognene ikke inde midt i markedsområdet, men på et fritliggende område på grus, siger kræmmermarkedschefen til TV2 Østjylland, efter brandvæsnet har fået bugt med ilden.

- Det gav nogle store sorte røgskyer over havneområdet, men der er ikke nogen, der er kommet til skade, og branden er slukket nu. Det er selvfølgelig træls, men vi åbner igen i morgen, siger Claus Jonsbak Nielsen til TV2 Østjylland.

Hvad der har forårsaget branden, ved han ikke.

- Det kan være en kortslutning i noget el, men det kan også være en, der har siddet og røget på toilettet, siger markedschefen, der også har været i kontakt med politiet her til aften.

Jeg vil sige, at vi har jo holdt kræmmermarkeder hernede i over 30 år nu, og vi har aldrig haft en skade hernede. Det er første gang, det er gået galt hernede, siger Claus Jonsbak Nielsen til TV2 Østjylland.

Sponsoreret indhold