Nyheder7. juli 2014

Robinson-vinders far sultede sig ihjel

Malene Hasselblads far fik uværdig død
Af af
Malene Hasselblads far fik en uværdig død.
Malene Hasselblads far fik en uværdig død.
 Foto: All Over PressDen tidligere vinder af Robinson-ekspeditionen, Malene Hasselblad, skriver i et dybt rørende indlæg på sin blog om sin afdøde far, som efter et langstrakt forløb, hvor han blev stedse mere svækket endte med at sulte og tørste sig selv ihjel.

LÆS OGSÅ: Malene Hasselblad begraver 4-årigt barn

Malene Hasselblad ønsker med indlægget at sætte fokus på retten til en værdig død.

Hendes far, der var knap to meter høj, vejede ved sin død kun 33 kilo.

LÆS OGSÅ: Malene Hasselblad var hjemme, da tyve brød ind

Han døde for godt tre år siden, og nu vælger Malene Hasselblad, der blandt andet er forfatter og foredragsholder, at bruge faderens død som løftestang for debatten om, hvordan vi behandler vores medmennesker, der er bundet til en uværdig tilværelse på grund af sygdom.

Om faderens død skriver hun:

- Min far valgte at sulte og tørste sig selv ihjel, da livet ikke længere var værdigt at leve. Det tog lidt over en uge, før han endelig fik fred. En uge er lang tid hverken at få vådt eller tørt, en uge hvor du bare ligger og venter på at kroppen og dine organer sætter ud. De sidste 3 dage jeg sad hos ham, havde han end ikke kræfter til at blinke med øjnene. Han lå bare, med åbne øjne. Stille, ventede på at få lov til at dø. Far, det gør mig ondt!, skriver Malene Hasselblad.

LÆS OGSÅ: Malene Hasselblad kæmper for død 4-årig

Faderen havde i årevis lidt af Parkinsons sygdom og røg i en "alt for tidlig alder" på plejehjem.

Om perioden op til faderens valg om at sulte sig ihjel skriver Malene Hasselblad.

- Til sidst lå min far mere eller mindre kun i sin seng, han kendte ikke forskel på nat eller dag. Det sidste han sagde til mig, da han kunne tale var; det her er ikke et værdigt liv. Han havde ret - det havde jeg tænkt længe, beretter Robinson-vinderen anno 2001.

LÆS OGSÅ: Nyt job til Malene Hasselblad

Læs hele Malene Hasselblads beretning og den hudløst ærlige passage om dødskramperne og faderens allersidste minutter her.

Sponsoreret indhold