Ritt Bjerregaard i jubel: Kræften har ikke bredt sig

Ritt Bjerregaard blev sidste år ramt af kræft i endetarmen. Hun opdagede, at hun havde blod i sin afføring - det viste sig at være kræft. Nu er kun kræftfri.

Ritt Bjerregaard blev sidste år ramt af kræft i endetarmen. Hun opdagede, at hun havde blod i sin afføring - det viste sig at være kræft. Nu er kun kræftfri.

Foto: All Over

I 2015 fik Ritt Bjerregaard konstateret kræft, og prognoserne for den folkekære politiker var ikke gode.

- I 2015 fik jeg konstateret kræft. Jeg var igennem tre operationer og var færdig med behandlingerne midt i juni sidste år. Efter en god lang sommerferie begyndte jeg at komme til hægterne igen. Jeg blev færdig med min første erindringsbog, der blev meget godt modtaget og var på Bogforum i november, men så viste en scanning i december, at der var metastaser på lungerne, sagde Ritt i et interview med Kristeligt Dagblad i april.

Sygdommen havde sit tag i Ritts krop, og siden har hun fortalt, at hun ønskede aktiv dødshjælp, hvis skrækscenarierne skulle blive virkelighed.

- Kræften havde bredt sig og kunne ikke opereres væk. Det er kun muligt at indskrænke væksten af metastaserne, og det foregår med kemoterapi. Behandlingen, jeg får, er livsforlængende, men ingen ved, hvad fremtidsscenariet er. Når jeg ikke kan kureres, er der grænser for, hvor ubehagelig behandlingen skal være. Derfor får jeg heller ikke en af de kemokure, hvor jeg taber håret, fortalte poltikeren dengang.

Men nu er solstråler trængt igennem de mørke skyer. Den 75-årige tidligere overborgmester i København kunne her til morgen dele en fantastisk nyhed på politikerens Facebook-side.

 

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close