Nyheder31. januar 2024 (opd. 31. januar 2024)

Ringsted får ny borgmester efter upassende opførsel

Nu er der fundet en ny borgmester i Ringsted

I Ringsted overtager Venstres Klaus Hansen borgmesterposten, efter at Henrik Hvidesten (V) forleden trak sig på grund af upassende opførsel.

Klaus Hansen har onsdag fået støtte fra partierne i konstitueringen, skriver Sjællandske Nyheder.

- Jeg er utrolig taknemmelig for, at samtlige konstitueringspartier er enige om at pege på mig som ny borgmester for Ringsted Kommune, siger Klaus Hansen til sn.dk.

Borgmesteren vil arbejde for at fortsætte det brede samarbejde i byrådet.

- Det er en stor opgave, og min læringskurve bliver stejl. Men jeg glæder mig meget til opgaven, og jeg vil gøre mit yderste for at leve op til tilliden, siger Klaus Hansen.

Det var Klaus Hansen, der som Venstres lokale gruppeformand fredag konstaterede, at der var "fuld tillid" til Hvidesten.

Tre dage senere valgte Henrik Hvidesten så at trække sig.

Beslutningen fulgte, efter at blandt andet Ekstra Bladet i sidste uge skrev om en episode på et kongrescenter i forbindelse med et kommunaløkonomisk topmøde tidligere på måneden.

Her blev borgmesteren så fuld, at han ifølge flere kilder opførte sig ekstremt ubehageligt særligt over for en kvindelig folkevalgt, der også deltog på mødet.

Ifølge kilderne skulle borgmesteren flere gange havde befølt kvinden på låret. Derudover havde han højlydt givet udtryk for, at han ønskede at tage hende med hjem.

I et mailsvar til Ekstra Bladet lød det fra Henrik Hvidesten, at han havde "undskyldt over for den pågældende" og tog hændelsen "meget alvorligt".

- Selv om de sidste dage også har budt på megen opbakning og opmuntrende henvendelser, må jeg konstatere, at jeg ikke længere kan bede mit politiske flertal om fortsat at bakke mig op som borgmester, skrev Hvidesten på Facebook.

Henrik Hvidesten blev borgmester i Ringsted i 2014. Han havde støtte fra Socialdemokratiet, SF og Dansk Folkeparti. Han har været medlem af byrådet siden 2006.

Sponsoreret indhold