Nyheder2. oktober 2014

Rigmor Zobel frikendt i byretten

45-årige Rigmor Zobel var tiltalt for at have kørt bil uden at hendes dengang niårige datter Esther var spændt fast i sikkerhedsselen
Af af
Rigmor Zobel vandt over politiet og var dybt bevæget, da hun i dag forlod Københavns byret.
Rigmor Zobel vandt over politiet og var dybt bevæget, da hun i dag forlod Københavns byret.
 Foto: ALL OVERDet sker, at selv en politibetjents skråsikre udsagn ikke er nok til at få folk dømt.

LÆS OGSÅ: Pressenævnet kritiserer SE og HØR

Læs hele Pressenævnets kendelse her.

Det nød Rigmor Zobel Ravn godt af, da hun i dag blev fremstillet i Københavns byret.

45-årige Rigmor Zobel var tiltalt for at have kørt bil uden at hendes dengang niårige datter Esther var spændt fast i sikkerhedsselen.

Episoden fandt sted kl. 14.10 den 1. december sidste år.

LÆS OGSÅ: Rigmor Zobel: Jeg har taget kokain

Rigmor Zobel havde været i Herning med søn og datter. Begge børn blev spændt fast, da Zobels Audi A6 3.0 Avant Quattro trillede mod Sjælland. På vej mod hjemmet i Vedbæk skulle den lille familie forbi et lerbrænderi på Frederiksberg for at hente nogle julegaver.

Rigmor vidste ikke hvilket nummer på Gl. Kongevej, lerbrænderiet lå i, så hun bad sønnen om at holde øje med den ene side af gaden, mens hun selv spejdede efter butikken på den anden side af gaden. I midten på bagsidearmlænet sad dengang niårige datter - behørigt spændt fast i sikkerhedsselen.

På grund af sin beskedne højde på omkring 1,30 meter havde datteren for vane at sidde på det midterste sæde, der kunne forhøjes ved hjælp af armlænet. Dermed var hun i stand til at kigge ud af bilens vinduer.

LÆS OGSÅ: Jan Fog: Rigmor er et skrækeksempel

Det lykkedes Rigmor at spotte lerbrænderiet og da bilen nåede ned for enden af Gl. Kongevej, ville hun foretage en u-vending for at køre i den modsatte retning, hen til forretningen, så julegaverne kunne afhentes.

Samtidig blev Rigmor Zobel mødt af en politibil, som aktiverede de blå blink, da hun havde foretaget u-vendingen.

Rigmor holdt ind til siden og en betjent dukkede op.

LÆS OGSÅ: Rigmor og Sarah Zobel smed tøjet
- Jeg var vældig ophidset, forklarede juristen Rigmor Zobel i retten. Rigmor var sikker på, at hun blev standset på grund af u-vendingen, som blev foretaget på helt lovlig vis.

Men betjentene havde set noget helt andet. De var overbeviste om, at Rigmors datter havde stået op i bilen lige bag forsæderne - uden at være fastspændt.

Selv om en af betjentene i retten forsikrede, at datteren ikke var spændt fast under kørslen, så mente dommer Gitte Arildsen, at der manglede beviser.

Derfor blev Rigmor Zobel frikendt.


LÆS OGSÅ: Rigmor Zobel vild med plastikkirurgi

Sponsoreret indhold