Nyheder30. april 2024

Ridetur kunne være endt galt for 11-årig pige: Mor advarer

Hvad der skulle være en hyggelig ridetur, udviklede sig til noget helt andet for Kirstine Quaade Zederkof og hendes 11-årige datter

Kirstine Quaade Zederkof og hendes 11-årige datter var onsdag ude at ride en tur som så mange før.

De red ikke så langt fra deres hjem - ad Brunmosevej i Pindstrup - for at nyde naturen og en oplevelse. Kirstine Quaade Zederkof cyklede, mens hendes 11-årige datter Frida red.

- Det er en tur, vi tit tager uden problemer, fortæller Kirstine Quaade Zederkof til TV2 Østjylland.

Onsdag tog turen dog en drejning, for pludselig kom to scootere imod mor og datter.

- Jeg har lært min datter, at hun skal stoppe op for en sikkerheds skyld, når der kommer knallerter, selvom hendes pony er ret trafiksikker, men det er dyr, vi har med at gøre. Det gør hun, og jeg tænker, de har passeret fint, fortæller Kirstine Quaade Zederkof videre.

Men længere fremme vender den ene scooter om.

- Pludselig hører vi knallerten bag os nærme sig, og vi får slet ikke reageret, før den kommer susende i høj fart og passerer igen. Ponyen gør heldigvis ikke noget, men min datter bliver forskrækket, fordi han kommer så pludselig. Jeg tænker bare, at han måske skulle hjem, siger Kirstine Quaade Zederkof.

Men så vender scotteren igen, og for tredje gang kommer den kørende i høj fart mod mor og datter.

- Jeg stopper og tager fat i ponyen, mens han kører midt på vejen og hujer, dytter og griner af os. Han har en fest med det show, jeg prøver at råbe ham an, og jeg råber til ham; 'det gør du bare ikke', fortæller Kirstine Quaade Zederkof.

Efterfølgende fortsætter scooterne deres kørsel væk, mens en beboer i en nærliggende ejendom, der havde observeret episoden, kommer ud for at spørge om Kirstine Quaade Zederkof og hendes datter er okay.

Det var de fysisk, men psykisk fik de et chok.

- Jeg bliver gal over, man kan finde på det. Én ting er, man er uvidende, en anden ting er, han ikke stopper, når jeg anfægter ham, siger Kirstine Quaade Zederkof og uddyber:

- Vi er superheldige, at vi har en stabil pony, der passer godt på sin rytter, men i værste fald så kunne den være rendt ad helvede til med en 11-årig pige på ryggen. Hun kunne være faldet af og have brækket ryggen.

Spørgsmål: Skal hestene ikke kunne håndtere at være i trafikken?

- Vi har med dyr at gøre, så vi kan træne lige så meget vi vil, men i en situation, der er udover det normale, som den her, kan man ikke træne sig til det. Vi træner hestene ud fra en forventning om, folk opfører sig okay. Når alt kommer til alt, er det dyr, der kan reagere, når situationer er så ud over det normale.

Kirstine Quaade Zederkof understreger, at de generelt møder forståelse, når de ridder i området, og at de selv smiler og vinker som tak, når andre trafikanter tager hensyn.

Spørgsmål: Kunne I ikke ridde et andet sted end på vejen?

- Det er sådan, at en hest i færdselsloven er sidestillet med et køretøj. Så vi må ikke være andre steder end vejen, vi må ikke ride ind på en cykelsti for at sikre os. Efterhånden er der mange skov- og naturområder, der bliver begrænset for ryttere. Så os til hest bliver presset ud på de her veje for at få naturoplevelser, som også hører til, og som jeg tænker, vi er berettiget til.

Kirstine Quaade Zederkof og hendes datter fortsatte rideturen bagefter, men det har taget noget tid at sunde sig ovenpå oplevelsen.

- Vi var meget rystede. Og min datter er selvfølgelig lidt i panik over at skulle møde en knallert igen i fremtiden. Hun er bange for, om hun bliver mødt med samme chikane, for det var en form for chikane det her, og det er smadder ubehageligt, siger Kirstine Quaade Zederkof.

Hun håber, at andre trafikanter fremover vil tænke over deres opførsel i trafikken, når de møder en hest.

- Det gik godt den her gang, men hvad med næste gang? Sidder der noget i ponyen, der gør, den vil reagere? Der skal bare en dårlig oplevelse til, så kan det fjerne flere års træning, og gøre hesten utryg.

Sponsoreret indhold