Richard Ragnvald: Pia K. ødelagde min karriere

Richard Ragnvald blev overfaldet, efter han sang for Pia Kjærsgaard

Richard Ragnvald blev overfaldet, efter han sang for Pia Kjærsgaard

Foto: All Over

Det kom til at koste en del både på karrierekontoen og på den helt private front, da Richard Ragnvald i 1997 valgte at synge for Pia Kjærsgaard, da det dengang forholdsvist nyoprettede parti holdt landsmøde i oktober.

Det havde dansktopsangeren absolut ikke forudset, da han glad og fro diskede op med sin velkendte "Kære lille mormor", hvor han kækt havde byttet "mormor" ud med "Pia" i omkvædet. Sangen blev sendt på TV, og der gik ikke lang tid, før Richard Ragnvald var i stiv modvind.

Frygtede for sin karriere

- Folk ringede simpelthen og annullerede job, der havde været aftalt i lang tid. Jeg havde ikke forestillet mig, at det ville skabe sådan en ballade, fortæller dansktopsangeren i Her&Nu.

Da afbuddene og aflysningerne fortsatte i en lind strøm, blev Richard Ragnvald alvorlig bange for, at det ville betyde enden på hans karriere.

- Jeg mistede job for omkring 1 million kroner. En overgang var jeg simpelthen bange for, at det ville koste mig karrieren, fordi jeg troede, at der ikke ville være nogen job at få igen, fortæller Richard Ragnvald, som dog aldrig har fortrudt, at han sang for Pia Kjærsgaard.

Overfaldet

- Jeg gjorde jo bare, hvad jeg altid gør. Jeg tilpasser mit repertoire, fastslår Richard Ragnvald, som dog ikke kun mærkede knubsene på sin bankkonto. Modviljen mod dansktopsangeren udmøntede sig, ifølge ugebladet, i regulære overfald.

- Jeg har da været udsat for nogle ubehageligheder. Jeg kan blandt andet huske, at jeg i Nordsjælland fik kastet æg på mit tøj, siger Richard Ragnvald i Her&Nu og afslører, at folk også har kastet øl efter ham.

I dag, godt og vel 11 år efter den skæbnesvangre dag, er der stadig varme bånd mellem Richard Ragnwald og Pia Kjærsgaard. For nylig deltog dansktopsangeren i partilederens 25-års jubilæum.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close