Nyheder15. juni 2021

Restaurant Alchemist lukker efter kæmpe triumf

Restaurant Alchemist blev mandag hædret som Europas bedste restaurant, nu har de lukket på ubestemt tid
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/capture1.jpg
 Foto: Torben Åndahl

Nummer et i Europa.

Champagnepropperne ville formentlig have skudt rundt i de fine lokaler hos restaurant Alchemist på Refshaleøen i København, da de fik beskeden fra Opinionated About Dinings (OAD) mandag om, at de er den bedste restaurant.

Men den to-stjernede Michelin-restaurant, der er ejet af rigmanden Lars Seier og kokken Rasmus Munk, kan ikke ride på succesen.

For de har lukket restauranten.

- Ja, det er korrekt, at vi har lukket, skriver Lena Ilkjaer, der er presseansvarlig hos Alchemist i en mail til SE og HØR.

Denne gang ikke på grund af restriktioner, men på grund af et corona smitteudbrud i køkkenet.

- Pga. smittetilfælde i personalegruppen har vi besluttet at være på den helt sikre side og lukke restauranten foreløbigt denne uge for at undgå yderligere smittespredning.

Dermed må chefkokken Rasmus Munk og personalet igen tage en pause fra at kokkerere den berygtede 50-retters menu.

Artiklen fortsætter under billedet.

- Vi følger situationen meget nøje og har derfor ikke sat en dato på, hvornår vi åbner igen.

- Det er selvfølgelig en træls situation ovenpå en hård lock down, men vi ser det som det eneste ansvarlige at gøre, skriver Lene Ilkjaer.

OAD-ranglisten bliver lavet af amerikaneren Steve Plotnicki, der har samlet de største madbloggere verden over til at give de point til de nominerede. På listen ligger Danmarks tidligere top restauranter Geranium og Noma henholdsvis nummer 10 og 11.

Restaurant Alchemist åbnede i sommeren 2020. Det er rigmanden Lars Seier, der har skudt flere millioner af kroner i projektet, der styres af kokken Rasmus Munk. Den er indrettet i nogle gamle fabrikshaller på Refshaleøen. De spisende gæster sidder under en ”dome”, hvor en stribe film bliver afspillet for menuens 50 retter.

Hvis man skulle have lyst til at prøve en af Københavns mest hypede restauranter, skal man af 3500 kroner. En vinmenu koster fra alt imellem 1500 kroner 6000 kroner. Du kan også slagte sparegrisen og købe 'Sommelier Table' til 9900 kroner.

Sponsoreret indhold