Renée Toft Simonsen: Modelmutter

Ligheden mellem mor og datter er ikke til at tage fejl af

Ligheden mellem mor og datter er ikke til at tage fejl af

Foto: All Over

Selv om Renée Toft Simonsen for længst har lagt sin karriere som model på hylden og ikke just er begejstret for alle elementer inden for den branche, har hendes datter Ulrikke nu fået lov til at prøve lykken og træde i sin mors fodspor.

Det er dog ikke uden en vis moderlig modstand, at Ulrikke, som fyldte 15 år i december, har fået grønt lys til at tjene lidt ekstra ved modelarbejdet.

- Jeg synes bestemt ikke, at hun skal være model. Men hun må selv vælge. Branchen har givet mig rigtig meget og er ikke bare grim og dum. Som model lærer man en masse om disciplin og selvjustits. Man lærer at stramme balderne og tage sig sammen. Alt sammen værdifulde egenskaber, siger 43-årige Renée Toft Simonsen i Billed-Bladet, inden hun fortæller om bagsiden af medaljen.

- Men det er også en farlig branche, hvor overfladiske værdier kan kamme over. Jeg endte jo med at have det rigtig skidt med det. Rent fysisk kunne jeg til sidst ikke holde ud, at nogen rørte ved mig, fortæller den tidligere model, som allerede stoppede sin karriere som 24-årig, fordi "Jeg bare skulle væk fra alt det dér".

Ulrikke er Renée Toft Simonsens ældste datter, som hun har sammen med sin eksmand Kristian Sandvad. Den 15-årige pige er i øjeblikket i stald hos Casablanca Models i Århus, som ledes af Renées gode veninde Heidi Bergholdt.

Her kan du se Ulrikkes modelbilleder

Renée Toft Simonsen er i øvrigt i øjeblikket aktuel i forbindelse med biograffilmen "Karla og Katrine", som hun har skrevet. Bogen handler faktisk om en 11-årig pige, som drømmer om at blive model mod hendes mor protester ...

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close