Nyheder 21. maj 2014

Renée Toft Simonsen: Her går grænsen

Thomas Helmigs kone har lært at sige fra
Af af
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig.
Renée Toft Simonsen og Thomas Helmig.
Foto: All OverEt nej, er et nej - eller det burde det i hvert fald være, mener 49-årige Renée Toft Simonsen, der udover at være gift med Thomas Helmig også er psykolog og forfatter.

I sin ugentlige klumme i Femina gør hun i denne omgang opmærksom på hvor vigtigt det er for hende at få sat sine grænser og sige fra overfor de ting, hun ikke har lyst til.

- Grænser er ikke nogen nem ting, og egne grænser synes de sværeste! Dem, man ikke fik sat, dem, man opdagede for sent, og dem, andre overskrider. Ja, det ER kompliceret, for grænser har vi, men af en eller anden grund er de vildt svære for mange mennesker at få markeret, skriver den tidligere topmodel.

LÆS OGSÅ: Renée: Vi kom godt gennem krisen

Hun har selv problemer med at komme til at sige "ja" til ting for at glæde andre. Eller med at få sagt tydeligt nok "nej" til andre ting, og det mener hun er en glidebane.

Du kan læse hele klummen hos Femina.

- Hvis man endelig har taget sig sammen til at sige nej tak, og man så alligevel bliver presset og dermed skal sige nej igen, så bliver det meget vanskeligt at holde fast i sig selv. Og min erfaring er, at mange lige dér ender med at gøre det, "den anden" vil have, og så har vi balladen. For det er dér, vi bliver vrede og aggressive, og dér, vi begynder at undgå kontakt med den person, der pressede på, mener Renée Toft Simonsen.

LÆS OGSÅ: Renées datter skralder

Læs hele Renée Toft Simonsens klumme på femina.dk, hvor hun også fortæller, at hun mener man burde have "grænser".

Sponsoreret indhold