Nyheder12. marts 2008

REMEE: KOPI ELLER EJ

”X Factor”-dommeren, som i torsdags vandt det tyske Melodi Grand Prix med sangen ”Disappear”, må lægge ryg til beskyldninger om plagiat. Hør sangene her og bedøm selv
https://imgix.seoghoer.dk/media/se-og-hoer/kendte-danmark/mormyrdetstor-jpg.jpg

Remee som sammen med Thomas Troelsen har skrevet vindersangen til det tyske Melodi Grand Prix til pigegruppen No Angels bliver nu atter en gang beskyldt for sangtyveri.

For få uger siden kom det frem, at "X Factor"-dommeren var involveret i en retssag med sin barndomsven om rettighederne til et af sangskriverens utallige hits. Nu er der endnu en gang ugler i mosen omkring Remee.

Denne gang er det en tysk radiokanal, der mener, at Remees vinderhit "Disappear" minder lidt for meget om en sang, der i januar fik tredjepladsen i et talentshow på den tyske TV-station RTL.

- Melodierne passer forbløffende godt til hinanden, selv om de ledsagende akkorder varierer, lyder det fra Augsburger Hitradios programchef Daniel Lutz til dr.dk.

- I det seneste år har der ikke været et eneste Melodi Grand Prix, hvor der ikke har været beskyldninger om plagiat. Det hører med til et Melodi Grand Prix, siger NDR's underholdningschef i et modsvar.

Dermed bakker TV-stationen, der står bag det tyske Melodi Grand Prix, fuldstændig op omkring den danske sangskriver, som altså ifølge underholdningschefen kan tage det helt roligt.

Remee selv afviser alle beskyldninger om sangtyveriet og fortæller, at han aldrig har hørt den sang, han efter sigende skulle have ladet sig inspirere lige lovligt meget af. Her kan du selv bedømme, hvor stor ligheden er mellem de to sange.

Remees Grand Prix-sang 'Disappear', sunget af No Angels:


Steffi Lists sang 'Break the silence', sunget af hende selv:

Sponsoreret indhold