Nyheder 22. maj 2013

Remee: Kæmpe bøde

Sangskriverens firma-fidus kan komme til at koste ham dyrt
Remee må betale en formue for at have overtrådt selskabsloven.
Remee må betale en formue for at have overtrådt selskabsloven.
Foto: All Over158.000 kroner. Så meget lyder den bøde på, som Københavns Politi har sendt til Remee, efter han har overtrådt selskabsloven. Det skriver BT.

Reglerne er indviklede, men i 2011 optog sangskriveren et lån på 3,1 millioner i sit eget selskab, Rambams Holding Aps, hvilket - af flere grunde - er i strid med selskabsloven.

Remees frække kæreste smider tøjet

For det første, er det forbudt for at beskytte kreditorerne. For det andet, kan der være en fed skattefidus i at låne penge ud til sig selv.

- Det er en måde at lave maskeret udbytte uden at betale skat af pengene. Når du på lovlig vis trækker penge ud af et selskab, betaler du skat af pengene. Men det gør du ikke ved et aktionærlån, hvor du i stedet bruger firmaet som en slags kassekredit, forklarer Caspar Rose, der er professor i selskabsledelse på CBS.

Remee har betalt pengene tilbage

I januar 2013 betalte Remee de mere end 3 millioner kroner tilbage. Alligevel risikerer han stadigvæk at skulle betale den bøde på 158.000 kroner, som han netop har modtaget, hvis han erkender sig skyldig.

Remee: Fanget i udlandet

Det er ikke første gang i år, at Remees økonomi er i søgelyset. I april kom det frem, at han har meldt en tidligere ansat til politiet for at have begået underslæb for omkring 3 millioner.

Sponsoreret indhold