Nyheder8. december 2014

Remee: - Afrika ændrede mit liv

Se videoen: Den netop hjemvendte SOS-fadder fik vendt sit livssyn på hovedet, da han var i Nairobi for at møde sit sponsorbarn Rei
Remee med kæresten Mathilde Goehler, som også var med i Afrika
Remee med kæresten Mathilde Goehler, som også var med i Afrika
 Foto: All Over PressDa X Factor-dommeren Remee i slutningen af november rejste til Nairobi for at besøge sit fadderbarn Rei for første gang, var han ikke sikker på, hvad han ville komme hjem med af indtryk. Men vel hjemme i trygge København igen, er musikmageren ikke i tvivl: Oplevelsen har ændret hans syn på livet.

- Det har været en livsændrende oplevelse på alle tænkelige planer, siger Remee, der tidligere i år blev udnævnt til ambassadør for SOS Børnebyerne.

Remee var selv kun tre måneder gammel, da han blev afleveret på en politistation og senere adopteret. Hans historie minder på nogle måder om fadderbarnet Reis, og det er svært ikke at tænke på.

LÆS OGSÅ: Remee i Afrika

- At han var blevet efterladt alene, da han var 3 måneder gammel, ligesom jeg selv blev, betyder, at jeg ikke kan lade være med at sammenligne vores historier. Det var meget rørende at møde ham.

- Han var bare sindssygt charmerende og sprang mig om halsen med det samme. Han er en sjov, kvik og fræk lille dreng, præcis, som sådan en skal være, fortæller Remee, der havde kæresten Mathilde med på turen.

Den ekstra flybillet var en lille omkostning for parret, for det at have Mathilde med skulle vise sig at være helt essentielt for X Factor-dommeren.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Remee scorer undertøjsmodel

- Det var helt vildt vigtigt for mig. Vi arbejder og rejser begge meget og ud over, at det var en sjælden mulighed for at være sammen, så er jeg ikke i tvivl om, at det, at hun var der, var med til, at jeg kunne kapere alle indtrykkene. At have en at dele det hele med betød så meget, siger Remee og uddyber:

- Du er simpelthen nødt til at sparre med en, der er tæt på dig, for at kunne fordøje alle de både barske, men også rørende indtryk. Det nytter heller ikke noget, at man selv kommer hjem med et helt nyt livsperspektiv, som ens partner ikke har den fjerneste mulighed for at forstå. Så jeg er meget glad for vi tog den beslutning og at Mathilde skulle deltage på rejsen. Det gjorde, at det blev en endnu mere omsiggribende livsmission, end hvis jeg bare havde været af sted alene, fortæller han.

At oplevelsen har sat sine spor, er der ingen tvivl om. Synet af børnene i slummen kan X Factor-dommeren aldrig slette fra hukommelsen igen.

- Det påvirkede mig uhyggelig meget at være i slummen. Det sidder i mig - og når jeg lukker øjnene og ser billeder derfra inde i hovedet, så er det næsten ikke til at bære. Det er ikke noget, der bare lige foregår den eftermiddag man tilfældigvis selv er der. Det er der lige nu, hele tiden - og har været der altid. Det er ikke til at rumme. Det er så forfærdeligt, siger Remee.

LÆS OGSÅ: Simona Popovic: Derfor forlod jeg Remee

- Jeg har ikke kunnet tænke på andet, siden jeg kom hjem. Jeg tog derned som et "ansigt" og kom hjem med en mission. Det er det, det har gjort ved mig, fortæller han.

Hitmageren er derfor også sikker på, at det ikke er sidste gang, han har været i Nairobi. Han drømmer om at kunne gøre endnu mere for børnebyerne.

- Jeg synes, det kunne være fedt, hvis jeg kunne hjælpe med at udvikle noget nyt og samtidig inspirere til at give endnu mere tilbage. Jeg har nogle idéer til mit eget projekt med konkret at opgradere den børneby jeg har set. Det er noget med et nyt bibliotek, en ny boldbane og måske et musikrum. Men det tror jeg, I kommer til at høre mere om, siger Remee.


Se videoen, hvor Remee møder Rei.

Sponsoreret indhold