Nyheder8. april 2022

Rejseklar: Kom i god tid, ellers bliver det dyrt

Det kan betale sig at komme i god tid, når man skal flyve til udlandet, ellers kan det blive en dyr omgang, som forsikringsselskaberne kun i enkelte tilfælde kan dække
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/wennphotosseven396920.jpg
 Foto: MEGA

Det kan blive en dyr omgang, hvis man som rejsende forventer, at lufthavnsproceduerne er som før corona.

Det advarer If Skadeforsikring nu danskerne om i en pressemeddelelse.

For man kan risikere at betale for en rejse, som man ikke kom afsted på, lyder det fra en forsikringsekspert.

Ifølge rejsebureauerne er rejselysten tilbage hos danskerne igen. Derfor er mange nu i gang med at få styr på deres rejseforsikring. Det giver drøn på telefonerne hos forsikringsselskaberne.

– Vi modtager stadig mange opkald fra kunder, som må aflyse på grund af corona. Samtidig oplever vi, at flere og flere kontakter os, fordi de blev forsinket til deres flyafgang og slet ikke kom afsted på deres rejse. I mange tilfælde af den enkle årsag, at de havde sat for lidt tid af til at nå gennem lufthavnskontrollerne, siger Eva Lindberg Vibe, produktchef hos If.

Og når man kommer for sent til sin flyafgang og dermed ikke når den, er man ene og alene ansvarlig for at betale omkostningerne.

I enkelte tilfælde kan man få erstatning, hvis man er ramt af forsinkelse, men det er ikke altid tilfældet.

– Hvis kunden har afsat rigeligt tid i forhold til hvad fly- eller rejseselskab anbefaler, og i forhold til hvad man skal kunne forvente i den aktuelle pandemi-situation, så hjælper vi, hvis der alligevel går noget galt. Er der tale om uforudsete hændelser, som kunden ikke kunne vide noget om, får man dækket rejsens pris, lyder forklaringen.

Hvor god tid, der skal beregnes, vurderes ud fra den enkelte situation.

Sponsoreret indhold