Nyheder23. februar 2015

Regnestykket er gjort op: Så meget skylder Joey Chandler

Joey skylder ret så mange penge til sin gavmilde og bedste ven
Af af

20 års jubilæum! Sådan ser Venner-stjernerne ud i dagEr du én af dem, der ikke kan få nok af hit-serien 'Venner', og har du måske endda set serien med de seks venner fra New York igen og igen?

Ja, så er du nok også én af dem, der har undret dig over, præcis hvor mange penge Joey skylder Chandler?

I stort set hele serien kæmper Joey (spillet af Matt LeBlanc) nemlig en brav kamp for at få sin skuespilkarriere op at køre, men det halter gevaldigt med at få fingre i de helt store roller.

Derfor låner Joey ofte penge af sin bedste ven Chandler (spillet af Matthew Perry) - penge til alt fra husleje og møbler til kaffe, pizza og dyre portrætfotos og til Joeys - ret så skrantende - cv.

LÆS OGSÅ: 20 års jubilæum: Sådan ser Venner-stjernerne ud i dag

Nu har brugeren ASmileThatKills på det sociale medie Reddit haft regnemaskinen fremme og fundet frem til, hvor stor Joeys gæld er. Og man må sige, at den pige- og madglade ven har brug for en stor filmrolle for at kunne betale Chandler tilbage.

Joey skylder nemlig minimum 96.260 dollars til Chandler. Det svarer til mere end 630.000 danske kroner. Avs.

Men hvad er alle pengene så brugt til?

I ottende sæson af serien (afsnittet "The One Where Rachel Is Late") siger Chandler, at Joey minimum skylder ham tre års husleje inklusiv forbrug og mad (og Joey er som bekendt glad for mad).

Alene huslejen vil ifølge Reddit-brugeren løbe op i 45.000 dollars, og Joey vil have spist pizza og andre livretter for omkring 39.000 dollars. I alt er gælden allerede nu på 84.000 dollars - og det er tilmed uden forbrug.

På et andet tidspunkt i serien er det Joyes skyld, at alle deres møbler bliver stjålet (fordi Joey låser sig selv inde i sit TV-møbel for at overbevise køberen om, at der sagtens kan sidde en fuldvoksen mand i møblet - køberen viser sig så at være tyv). Chandler ender med at betale for helt nye møbler, fordi han selv har dårlig samvittighed over, at han har kysset Joeys kæreste, Kathy.

Møblerne kostede ifølge Reddit-brugeren 5.500 dollars - og derudover skylder Joey også sin bedste ven for alle de gange, Chandler endte med at betale for kaffe på Central Perk.

Og de dyre portrætfotos til Joeys cv løb ifølge ASmileThatKills op i 1.000 dollars, lige som Chandler også pungede ud for Joeys danseundervisning samt skuespiltræning. I alt blev det omkring 4.000 dollars.

Så det er ganske tydeligt, at Joey får brug for noget af en filmrolle for at kunne betale sin bedste ven tilbage.... men så er det jo godt, at Joey ikke får brug for at betale sin ven tilbage.

For hvem husker ikke afsnittet, hvor Chandler og Joey vælger at slå en streg over gælden, fordi Chandler faldt i søvn under premieren på Joeys store filmgennembrud?

Du kan læse Reddit-brugerens lange regnestykke her.

LÆS OGSÅ: Endelig! Her bliver 'Venner'-stjerner genforenet

Vi har også samlet lidt sjove facts om serien, der tog hele verden med storm - og som stadig kan samle tusindvis foran skærmen, når den bliver genudsendt herhjemme og i andre lande:

- I alle 236 afsnit bliver ordet 'venner' sagt minimum én gang.

- I begyndelsen var det faktisk meningen, at Joey og Monica skulle ende med at være sammen.

- Den orange sofa i Central Perk blev fundet i Warner Bros.'s kælder.

- Monica siger den allerførste linje i serien, mens Chandler siger seriens allersidste linje.

- Gunther havde ikke et navn før anden sæson.

- Da Matt LeBlanc blev castet til rollen som Joey, havde han kun 11 dollars - eller 60 kroner - på sin konto. Derudover var hans ansigt forslået, efter han i en brandert var faldet og havde slået hovedet på et toiletbræt.

- Monica er den eneste, der ikke har modtaget en Emmy-nominering for sin rolle.

- Ellen DeGeneres takkede nej til rollen som 'Phoebe'. Rollen gik i stedet til Lisa Kudrow.

- Joeys scorereplik 'How you doin?' endte på fjerdepladsen over TVs bedste citater i 2005.

- Monica og Rachels adresse er 90 Bedford St. Apt. 20, New York, NY 10014.

- Joey og Chandlers adresse er 90 Bedford St. Apt. 19, New York, NY 10014.

- Phoebes adresse er 5 Morton St. Apt. 14, New York, NY 10014.

- Sidste afsnit blev sendt i USA 6. maj 2004.

Se billeder af de seks venner i dette galleri:

Sponsoreret indhold