Nyheder10. februar 2010

Regnar Grasten: Jeg vil ha’ en Oscar

”Anja & Victor”-producenten vil helt til tops med film om den unge Karen Blixen
Regner Grasten sammen med Karen Blixen, som hun så ud i 1905 - 20 år gammel
Regner Grasten sammen med Karen Blixen, som hun så ud i 1905 - 20 år gammel
 Foto: All Over

I sidste ugen blev det afsløret, at den danske, internationale forfatter Karen Blixen var tæt på at få Nobel-prisen i litteratur for godt 50 år siden. Tidligere er hun udødeliggjort i biograferne af Meryl Streep i filmen "Out of Africa".

Nu kommer den gamle dame så sandelig i vælten igen.

Regner Grasten har sikret sig rettighederne til at filmatisere forfatteren Karen Blixens liv op til afrejsen til Afrika i 1913.

Den danske filmproducent, der først og fremmest er kendt for at stå bag alle "Anja & Victor"-filmene og dermed ikke det allermest finkulturelle filmindustrien kan byde på, er helt oppe at køre og ser allerede vejen ind i det "pæne" filmmiljø som banet.

- Jeg vil skabe den ultimative filmoplevelse, og jeg tror på, at filmen får Oscar-potentiale. Det er derfor, den skal koste så meget at lave, siger Regner Grasten til politiken.dk.

Er en Oscar-statuette målet?

- Det ville være dejligt, men det vigtigste mål er i første omgang en fyldt biograf. Og det, tror jeg, er sandsynligt, fordi historien er vigtig og taler til alle generationer, siger han.

Filmen er planlagt som en helaftensfilm, får titlen 'Tanne - Lykkefuglen' og har forventet premiere i julen 2011 eller efteråret 2012, alt efter hvornår optagelserne kan gå i gang.

Budgettet til Blixen-filmen ventes at ligge på mellem 55 og 65 millioner kroner, og den skal finansieres gennem de nordiske og europæiske filmstøtteordninger samt fonde.

Selv om 53-årige Regner Grasten hovedsageligt er kendt for sine familiefilm - senest den amerikanske genindspilning af "Kærlighed ved første hik" - har han før stået bag seriøse filmsatsninger som "Det forsømte forår", "Kun en pige" og "Familien Gregersen".

Sponsoreret indhold