Regeringen vil gå "ny vej": Arbejdspligt på 37 timer om ugen

4 ud af 10 ikke-vestlige kvinder er ikke i arbejde og får kontanthjælp ifølge Danmarks Statistik og Beskæftigelsesministeriet.
Det skal der laves om på, mener regeringen med Mette Frederiksen som bannerfører.
Derfor vil de nu på Christiansborg indføre et krav om arbejdspligt på 37 timer om ugen, skriver TV 2.
Helt konkret betyder det, at hvis man har boet i Danmark i mange år eller er kommet hertil, skal man ved pligt ud at have et arbejde på 37 timer. Hvis ikke bliver man trukket i ydelser.
- Vi er et land, der er bygget på ret og pligt, og hvor man går på arbejde, siger statsministeren til TV 2 og fortsætter:
- Hvis ikke man er i stand til selv at finde sig et almindeligt arbejde, så foreslår vi, at der fremover er en arbejdspligt på 37 timer.
Mette Frederiksen og regeringen mener, at et af de vigtigste principper i Danmark er, at man bidrager og har et arbejde. Og det er derfor, de nu går "en ny vej" på integrationsområdet.
Arbejdspligten er stadig bare et forslag, så intet er sikkert endnu.
Dog har SVM-regeringen et flertal alene, og de kan derfor gennemføre forslaget uden mandat-støtte fra andre partier.
Regeringens plan
"Regeringen vil indføre en ny arbejdspligt, der erstatter passiv forsørgelse med en pligt til at bidrage i 37 timer om ugen for borgere med et integrationsbehov. Vi skal møde nyankomne og herboende indvandrere med krav og forventninger om selvforsørgelse. Målet med den nye arbejdspligt er, at flere tilknyttes det danske arbejdsmarked og får et arbejde."
Kilde: Regeringsgrundlaget "Ansvar for Danmark"